tylko patrzeć jak będzie kolejny remont krajowej 12,tiry i pogoda robią swoje.blokować do skutku.....
Co tam s12 będzie albo nie, a ja się nie mogę doczekać, kiedy Pan Radny zrobi obiecany asfalt w Sulejowie na Dobrej Wodzie, kiedy on będzie Panie Marcinie?
Dlaczego nie przebudują najpierw newralgicznych miejsc na tej trasie, które spowalniają ruch i dlaczego nie wprowadzi się kontroli i ograniczeń w ruchu dla ciężarówek ? Sporo nadal jeździ przeładowanych.
Po kolejne to nie droga powoduje wypadki tylko kierujący i tutaj należy szukać problemu. Podniesienie kar za kolizje, wypadki raz dwa by poprawiło bezpieczeństwo , ale lepiej szukać problemu tam gdzie go nie ma.
Najbardziej interesuje mnie kiedy wreszcie we wsi Radomia będzie można normalnie w XXIw. żyć teraz przejeżdżaja tysiące samochodów na dzień, dlaczego nie budują drogi S12
Wydaje się że najbardziej optymalnym rozwiązaniem szybkiego odblokowania S12 ( Piotrków-Sulejów) jest budowa S74 co najmniej do S8 co nie oznacza rezygnacji nieuchronnej realizacji w dalszej przyszłości przewidywanej S12 po wcześniejszej decyzji mieszkańców regionu Sulejowa co do uściślenia przebiegu drogi po gruntach prywatnych.
nie dziwie się, Tomaszów ostatnio tylko imponuje swoim rozwojem, 10 lat temu a teraz, naprawde szacun dla Tomaszowa.
Najbardziej istotna dla problemu jest możliwość szybkiej realizacji S74 bo S12 to już od dawna wiadomo, że nie ma zgody mieszkańców co do przebiegu trasy a teraz ci sami mieszkańcy będą blokować i tak już dawno zablokowaną przez siebie S12.
Istnieje realny plan [...]o przedłużeniu drogi krajowej S74 z węzła Kozenin w kierunku Łodzi. [...]kiedy plan ten zacznie być realizowany, modernizacja DK12 między węzłem Kozenin a Piotrkowem będzie musiała długo poczekać.
... odkąd jest zbudowana A1 (odc. Tuszyn-Stryków), odcinek Tuszyn-Łódź "starej 1" mocno opustoszał i właściwie nie jest zbytnio konieczny jego remont. Może miejscami asfalt pozostawia wiele do życzenia, ale mimo wszystko jeździ się tam całkiem sympatycznie i spokojnie. Podobnie będzie z DK12 do Sulejowa jak wybudują S74. Droga jest w niezłym stanie, więc remont nie będzie aż tak bardzo konieczny, jeśli ruch zdecydowanie zmaleje.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!