Ostatnio pierwszy wiatrak od strony Milejowa obracał się o wiele szybciej niż pozostałe wiatraki.
Stał za bliski domów, było zbyt głośno, więc musiał się przewrócić. Zanim stanie ponownie, będzie kilka miesięcy spokoju.
Interes przestaje sie oplacac, to trzeba cos z ubezpieczenia zgarnac, zeby wyjsc na swoje...
Ja także popieram te proponowane działania, aby te pozostałe 9 wiatraków sprawdzić, czy nie zagrażają bezpieczeństwu okolicznym rolnikom. Te wiatraki to "sprzęt zdezelowany" sprowadzony prawdopodobnie z zachodu po wieloletniej eksploatacji.
Kto pozwolił tak blisko wiatraka uprawiać pole? Powinna byc jakaś "strefa " wokół samego urzadzenia.
Wg mnie "chytry " rolnik orał za blisko urzedzenia i uszkodził podstawę. W konsekwencji osłabił konstrukcję stało się.
Zdjęcie nr 4 - wykruszona betonowa podstawa wiatraka.
Jeszcze ładniejsza katastrofa! Przykład stopy fundamentowej, która chyba miała być wykonana w technologii palowej...
Zdjęcie zaczerpnąłem stąd: http://elektrykapradnietyka.com/16110/fundament-nie-utrzymal-turbiny-wiatrowej/
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!