Niedawno jechałem Krętą,masakra,na księżycu jest lepiej,Żelazna,na niej można na desce jeździć a raczej pływać,Sikorskiego,szkoda gadać.
w święto, 1go maja pracowali pilnie, 2go już ich nie było i nie ma do dzisiaj...
A co z jakością tych robót?Przecież ten nowy dywanik jest pofałdowany gorzej od dziurawej nawierzchni.Tak to jest jak się oszczędza nie na tym co potrzeba.
Lepsze to ze frezowany jest caly odcinek ulicy niz jak by mieli lac asfalt tylko w dziure. Kiedys panowie z firmy PEUK naprawiali dziury w taki sposob ze: lał deszcz jak z cebra a panowie wylali jakąś czarną masę z dymiącej machiny prosto w wodę po czym... udeptali NOGAMI i odjechali. Dziura powstała na nowo za 2 tygodnie. Obecna firma z Łodzi robi to fachowo wiec dajmy im czas i poczekajmy na efekty
A MZDiK kładzie nową nawierzchnię na ul. Kobyłeckiego.
Do "Obserwatora" gratulujemy przedstawicielowi firmy LAMBDAR komentarza i dobrego samopoczucia . Gruz z rozbiórki nawierzchni nawierzchni po remontach leży na poboczu przez dwa tygodnie i nikt sprząta. Ulica Różana została sfrezowana do podbudowy z kruszywa w kwietniu, mamy 10 maja i kierowcy w dalszym ciągu nie mogą doczekać się nawierzchni. Nie można było frezować nawierzchni dzień przed położeniem nawierzchni ? Jeszcze raz gratulujemy organizacji robót!
Przyglądałem się sposobowi remontowania tą technologią ul.Wojska Polskiego i Mickiewicza.(jeśli to ta sama firma...).
Mnie się podoba ; efekt końcowy remontu jest na oko laika znacznie lepszy. Łaty są dużo większe , ale...równe.
Nawet pomijając fakt,że na ul.Mickiewicza przez kilka dni powycinane dziury miały położoną tylko podkładową warstwę asfaltu - dziury były nadal,tyle że "równe",choć z ostrymi krawędziami wystającymi 2-3 cm...
Ale już jest dobrze.
moze przewidziano w ramach remontu samo frezowanie , duzo frezowania na wielu ulicach ciekawy pomysl
Najlepszą technologię wykonywania remontów cząstkowych nawierzchni przedstawiła firma LAMBDAR wczoraj około godz.11.00 na ulicy Żelaznej. Panowie podjechali wylali w dziurę asfalt udeptali NOGAMI i odjechali. Gratuluje profesjonalizmu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!