Na Ciebie komuniści rzucili chyba urok że ich tak nienawidzisz!
j.w.
Warto być czerwonym z ideologią komunizmu by łapać ludzi do partii, którą rządzą, rządzili, i która wyszła od sowieckich UBeków.
Łapiecie młodych by wspierali ludzi, którzy mają za uszami mordowanie Polaków, represjonowanie Polaków, sprzedaż Polski czerwonej braci.
Warto młodzi mało wiedzący studenci wspierać katów Waszych dziadków, pradziadków ?
Nie chciałbym przerywać tej "wzajemnie-adoracyjnej" konwersacji, ale czy nie wydaje wam się że podążacie prymitywną drogą stereotypów? Gdzie w waszych oczach młody człowiek urodzony po 89 roku to komuch (!)
Wiesz, wymiana poglądów z Tobą jest nawet ciekawa, bo przynajmniej umiesz sprecyzować swoje myśli i postulaty, z czym na tym forum u wielu bywa bardzo kiepsko...
Nie rozumiem jednak, dlaczego z uporem maniaka próbujesz wartość (tudzież przydatność) jakiejś partii mierzyć liczbą członków czy istnieniem tzw. "młodzieżówek". Pozwolę sobie zauważyć, że gdybyś nawet zebrał łącznie wszystkie obecne polskie partyjne młodzieżówki, to i tak będzie to garstka w porównaniu do Hitlerjugend. Czy to ma oznaczać, że Hitlerjugend prezentowała najlepsze poglądy i jest najbardziej godna naśladowania? Na jej korzyść można jeszcze dorzucić fakt, że z jej szeregów po latach wyrósł papież! Zaiste, toż to chwalebna i wartościowa organizacja była, czyż nie? :)
Ja oceniam tylko pomysły i postulaty JKM, a Ty za miernik uznajesz ilość "wyznawców"... Mamy inny system wartościowania.
Młode pokolenie się mobilizuje i nie godzi się na fatalistyczny scenariusz emigracji. Myślę, że wyczuwają moment zmian.... Oni przynajmniej próbują coś zmienić. Jestem z nimi, bo polityka to nie tylko Warszawa i sejm
Dla młodych liczą się wartości, dlatego wolę na nich postawić
Cierpliwie czekałem, aż napiszesz i wyjaśnisz, CO obraziłem nie rozumiejąc TEGO. Jest sobota wieczór i nadal nie mam zielonego pojęcia, o czym chciałeś powiedzieć.
Do konkretów, redaktorze!.
Nie dziwi mnie, że przytoczyłeś Hitlerjugend, bo większość poglądów JKM, można wpisać do Mein Kampf.
Myślę, że można porównać liczbę członków młodzieżówki SLD do liczby nieistniejącej młodzieżówki KNP w Piotrkowie. Wymiar lokalny liczby członków oznacza, że to co Ty oceniasz czyli pomysły i postulaty nie docierają do nikogo prócz Ciebie. Musisz być bardzo z tym samotny.
Już biegnę z wyjaśnieniami ja popieram FMS, a Ty mi piszesz:
Czyli nie zrozumiałeś co pisałem wcześniej, a obraziłeś mnie pisząc, że modlę się do księży tfu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!