Sentyment jest, to tutaj ś.p. piłkarz ŁKS-u (piotrkowianin) Jan Mszyca całą nic pił wódkę by niebawem w meczu ligowym strzelić 4 bramki Pogoni Szczecin no ale dlatego mamy czekać jak się budynek sam przewróci i to jak na ironię losu wszystko ma się nazywać konserwacją zabytków. Już miała zacząć obowiązywać nowa ustawa o zabytkach ale jak na razie to wolno to idzie i do "Europy" jeszcze nie dociera.
"Hawanę" się udało to może i "Europę" też się uda tylko kiedy, kształt budynku musi nawiązywać to kształtu historycznego, ale nie przesadzajmy to jednak nie Wawel, może być jak stara "Europa" najwyżej wyższy i jedną lub dwie kondygnacje, ale niestety najpierw ten "trup" musi być pochowany i znaleziony inwestor który ma pieniądze.
Zerwać tynk może nastąpi cud i sama "Europa" się zrewaloryzuje, już zaczynam modlitwy.
Rozebrać i postawić od nowa tylko na czyj koszt i jeszcze za zgoda prawowitego właściciela.
Szkoda tego budynku. Kiedyś serce miasta. Ja tam miałem bal na zakończenie szkoły podstawowej. Piękne miejsce. Dzisiaj już tylko wspomnienie.
A co z tym syfem na przeciwko zamku - zamkowa 14?
https://goo.gl/ZFPDkq
"Czy autor artykułu manipuluje tytułem wiadomości?" - ludzie opamiętajcie się w tym epiotrkow i nie róbcie click-baitów. Zadajecie pytanie wprowadzając ludzi w błąd, wiecie doskonale, że nie rozbierają...
Centrum Warszawy - ul. Chmielna 70 - działka o wartości około 160 milionów złotych ! !
Centrum Piotrków Tryb. ul. Słowackiego tzw. Krzywda – Hawana – działka o wartości około – pytanie ilu milionów. Może 50% ceny Chmielnej, może 40% a może tylko 10%. Na co przeznaczono uzyskane kwoty i ile – przypuszczam, że na wizjonerską mediatekę ………. I to jest cały Magistrat ……. Co z placami zabaw dla dzieciaków z blokowisk ? ? Co z parkingami ......
Pytanie jak długo to....Według mnie skromnego intrnauty prędzej prawdziwa Europa /Unia Europejska/ zostanie "rozebrana" niż ta piotrkowska. Jak będzie jej przyszłość? A jakże. Pewnej wietrznej nocy w bliżej nie określonej przyszłości zawali się to w ch....rę. Oczywiście będą to strażacy przeszukiwać a wymiar sprawiedliwości "szukać" winnego. Skutek tych poszukiwań będzie raczej ...negatywny. Ot i cała bajka...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!