Jak dlugo to jeszcze potrwa. Pustostan w centrum miasta. Naprawde nie mozna nic z tym zrobic.
Europa jest symbolem samym w sobie, znana w całej.Polsce przez ludzi no w wieku dziś 50+,ale zapamiętana.O Europie można przeczytać w "archielagu miadt" F.Springera.ja Europę z sentymentem wspominam,bo tam moja babcia pracowała, miałem tam bal z okazji dnia dziecka (do godziny 13-14ej,podali nam pączki i kolorowy napój), pamiętam wesela się odbywały w Europie jeszcze z końcem lat 90-tych. Mam dziś prawie 40 lat. Szkoda,że ten budynek popada w ruinę.
To tradycyjny znak wiosny w piotrkowskich mediach. Od kilkunastu lat gdy tylko wraca temat "Europa", to wiadomo, że to już naprawdę wiosna. To takie piotrkowskie bazie lub - jak kto woli - bociany. Taka nasza piotrkowska świecka tradycja. Bez obaw. To będzie stało jeszcze wiele lat. Ruiny to nasza specjalność, w końcu 800 lat. To chyba zobowiązuje!?
Piotrkowiaki, to buraki. Nie zamieszczają mojego komentarza, bo ich prawda w oczy kole.
Przeczytałem tytuł i już się ucieszyłem, że nie będzie euro kołchozu w skróci UE :(
Europa była kiedyś centrum kulturalnym. Teraz jest to galeria ,,Focus" czyli EPI-centrum, piotrkowianie tam nie chodzą...;D
Z sentymentem wspominam czasy świetności restauracji EUROPA, tak samo jak i tereny klubu PIOTRCOVIA i co z tego jedno i drugie popadło w niełaskę naszych włodarzy,a teraz myśli się o remoncie hali relaks. Dla mnie bez sensu. Kto za to poniesione odpowiedzialność ???
Protektor chyba jestes oduzony czyms jak inni z twego protektorowego swiata
Z dedykacją dla wszystkich wzruszonych niedolą właściciela Europy - wypowiedź z 2008 roku:
"Chciałem zapewnić wszystkich mieszkańców Piotrkowa, że w budynku dawnej restauracji Europa powstanie lokal na miarę świetności tego dawnego - powiedział na antenie Strefy FM Piotrków właściciel budynku przy placu Kościuszki, piotrkowski przedsiębiorca Andrzej Matuszewski. Właściciel Europy był mile zaskoczony dużym zainteresowaniem mieszkańców losami budynku. Przyznał jednak, że aby lokal zyskał znów atrakcyjny wygląd to potrzebne są niebagatelne pieniądze - rzędu kilkunastu milionów złotych."
Adres: https://www.epiotrkow.pl/news/Europa-pozostanie-restauracja,83
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!