Dlaczego pisza ze auto potraciło rowerzyste i nic nie pisza ze to wina rowerzysty ?
Czy wiadomo co z stanem rowerzysty ? Bo sadząc po zdjęciach rower cały jest
Czy rowerzysta był sprawdzany na trzeźwość? Bo kierowca jeepa był trzeźwy - wyjaśnia st. post. Edyta Daroch z KMP w Piotrkowie.
Pieszy,rowerzysta, ktoś na hulajnodze też jest zobowiązany do zachowania ostrożności. Ktoś kto uważa że ma jakiekolwiek szanse z blaszanym ,ciężkim pudłem jest pozbawiony wyobraźni. Tego aspektu nic nie zastąpi. Żadne przepisy, kodeks nie pobudza wyobraźni. Przepisy NIE CHRONIĄ nikogo włączając w to kierowców pojazdów mechanicznych. Przepisy są po to aby ułatwic pracę służbom, w tym policjantom.
Rowerzysta powinien zejść z roweru przechodzac przez przejscie dla pieszych.
Nie raz miałam taka sytuacje, że rower śmignał mi nie zatrzymując się na przejsciu dla pieszych gdzie wtedy jest nasza policja ? Rowerzysci robia co chca
winny kierowca, bo pierwszeństwo miała osoba na przejeździe dla rowerów
kierowca skręcał, wymusił pierwszeństwo
Znak na ulicy Sikorskiego jasno wskazuje ze to przejście dla pieszych , rowerzysta zapewne wtargnał jadąc ma przejscie i wjechał w pojazd.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!