Ale po co mi rower jak jerzdżę po mieście swoim BeĘWu.
Zawsze kiedy myślę, że piotrkowskie władze osiągnęły szczyt swoich możliwości intelektualnych, to przychodzi kolejny news i jestem zaskoczony. Po pierwsze: rower miejski ma sens tylko wtedy kiedy w mieście jest stosunkowo duża liczba stacji. Po drugie: jeśli już zmniejszamy liczbę stacji to trzeba to zrobić tak, żeby były one rozmieszczone równomiernie. Po zmianach stacje będą w zachodniej części miasta i w centrum. Likwidacja stacji obok Lotniska przy ulicy Roosvelta to wykluczenie wielu potencjalnych klientów. Z tego co widziałem rowerów przy Roosvelta zawsze było najmniej zwłaszcza w czasie roku szkolnego. Podsumowując: nawet jak w mieście pojawia się dobra inicjatywa to i tak Chojniak musi ją zamienić w karykaturę i wystawiać miasto na pośmiewisko. Czekam tylko na informację o zmniejszeniu liczby przystanków komunikacji miejskiej.
A wie ktoś, że to właśnie piotrkowianin stworzył firmę rower miejski ??
Firma chyba kolejny raz przechodzi restrukturyzacje i ociera o bankructwo
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!