A to dopiero powstanie to rondo na skrzyżowaniu ulic Przedborskiej Zalesickiej i Świerczowskiej? A ja przecież przez to rondo przejeżdżałem w niedzielę.... Oj, niedobrze ze mną! Przejeżdżałem przez rondo, które dopiero ma powstać!...
A jak zrobią bliźniacze rondo Krakówka, Żeromskiego , Śląska do dopiero będzie wyzwanie do wymyślenia podwójnie nadętej nazwy.
A mnie abnegatowi, niedoukowi etc. marzy się ahistoryczna nazwa np. "Rondo Radomszczańskie"
a jaka nazwe bedzie miało rondo na wolborskiej??a czemu nazwy nie ma jeszcze rondo kostromska/polna??
[cytat="zet"]a jaka nazwe bedzie miało rondo na wolborskiej??a czemu nazwy nie ma jeszcze rondo kostromska/polna??
Rondo Ronalda Reagana
Dziękuję Ci bardzo. Ale ja nie po to tutaj jestem, żeby mnie lubić. Ważne, że akurat w tej kwestii się ze mną m.in. i Ty zgadzasz. W innej sprawie znów ktoś inny się zgodzi i jakoś to leci. Skoro nie możemy nic więcej, to chociaż pogadamy sobie. Pozdrawiam.
\
Oj nie jestes na bieżąco kochany!. Słyszałem i to pod dawna że to słynne rondo nazywaja.."beret wodza". Sam nie wiem dlaczego:)
Chyba nie do końca masz racje bo troche możemy. Mamy dostep/ póki co..../ do przedstawienia swoich opinii... a to juz może być bolesne dla niektórych:)
Czemu nie wszystkie komentarze sa publikowane? Nie chce uruchamiać wyobrazni.......
Toć u nas w Piotrkowie chyba nigdy nie było i nie ma górników. Jest co prawda niedaleko kopalnia węgla brunatnego ale żeby uranu. Do cholery gdzie u nas w Piotrkowie była a może jest kopalnia uranu. Komu on chce oddawać cześć? Chyba prezydentowi przyśnili się jacyś górnicy bo logicznego sensu nie widzę.
Mamy w Piotrkowie ronda:
1. Łódzka-Kostromska: św. Faustyny Kowalskiej
2. Łódzka-AK
3. Kostromska-Polna
4. Kostromska-Belzacka:
5. Żeromskiego-3-go Maja-Roosevelta: Żołnierzy Wyklętych
6. Przedborska-Świerczowska-Zalesicka: Represjonowanych Politycznie Żołnierzy Górników
7. Kopernika-Sulejowska: Sulejowskie
8. Sulejowska-Wyzwolenia
9. Sulejowska-Miast Partnerskich (obwodnica)
10. Wolborska-Miast Partnerskich
w budowie
11. Wolborska-Wyzwolenia
w planach
12. Przedborska-Śląska
13. Krak.Przedm.-Żeromskiego
14. mini rondo
15. mini rondo
A może jeszcze są jakieś?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!