po co te ronda skoro ich nie widać, szkoda wydawać kasę. wystarczy kilka plastikowych bloków i będzie rondo.
Ja się tego ronda boje, zwłaszcza jak zjeżdżam trzecim zjazdem z Kostromskiej z Polną
Te rondo to jeden wielki niewypał. Nadal mimo znaków, pierwszeństwo mają niby Ci co jadą Kostromską. Nie muszą zwalniać, żeby minąc rondo i jechać dalej prosto. Więc kierowcy jadący ulicą Polną boją się stłuczki i ustępują pierwszeństwa. Spójrzmy prawdzie w oczy, mało który samochód jadący kostromską zatrzymuje się, by przestrzegać zasady ruchu okrężnegp
proponuje wrzucać kierunek w lewo, bedzie bezpieczniej.
Ale przecież ta wysepka od początku była jakimś nieporozumieniem. Połowa kierowców uważa, że to nie rondo i przejeżdża po staremu(taksówki i MZK-i też}tj.nie sygnalizują zjazdu. A druga połowa nie wie o co chodzi. Widziałem to w Teleekspresie, ale bardziej jako wygłup niż rondo. A w ogóle po co je tam zrobili? Nie wiem po dziś dzień. Korek na życzenie cy cuś.
Taaa... A może jeszcze wprowadzić stary brytyjski przepis sprzed ponad 100 lat, żeby przed każdym samochodem biegł człowiek z czerwoną latarnią?
Znak A5 - skrzyżowanie równorzędne byłoby najlepsze i tyle a nie placki.
No niby tak ale jakoś nie przepisowo i jakby niszczy całą idee ronda .
Rondo Jacka i Placka z filmu " O dwóch takich, co ukradli księżyc " z 1962 r. .
A dlaczego nie? Nie będzie lepiej, ale na pewno weselej;)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!