metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotr ~Piotr (Gość)20.10.2011 17:38

Nazwijmy rondo chojniaka.

00

kris120 ~kris120 (Gość)20.10.2011 19:02

po co te ronda skoro ich nie widać, szkoda wydawać kasę. wystarczy kilka plastikowych bloków i będzie rondo.

00

Tartu Tarturanga20.10.2011 20:00

Ja się tego ronda boje, zwłaszcza jak zjeżdżam trzecim zjazdem z Kostromskiej z Polną

00

KAZIMIERZ ~KAZIMIERZ (Gość)20.10.2011 20:56

Te rondo to jeden wielki niewypał. Nadal mimo znaków, pierwszeństwo mają niby Ci co jadą Kostromską. Nie muszą zwalniać, żeby minąc rondo i jechać dalej prosto. Więc kierowcy jadący ulicą Polną boją się stłuczki i ustępują pierwszeństwa. Spójrzmy prawdzie w oczy, mało który samochód jadący kostromską zatrzymuje się, by przestrzegać zasady ruchu okrężnegp

00

szczawik szczawikranga20.10.2011 21:30

"Tartu" napisał(a):
Ja się tego ronda boje, zwłaszcza jak zjeżdżam trzecim zjazdem z Kostromskiej z Polną

proponuje wrzucać kierunek w lewo, bedzie bezpieczniej.

00

jestem z miasta ~jestem z miasta (Gość)20.10.2011 22:01

Ale przecież ta wysepka od początku była jakimś nieporozumieniem. Połowa kierowców uważa, że to nie rondo i przejeżdża po staremu(taksówki i MZK-i też}tj.nie sygnalizują zjazdu. A druga połowa nie wie o co chodzi. Widziałem to w Teleekspresie, ale bardziej jako wygłup niż rondo. A w ogóle po co je tam zrobili? Nie wiem po dziś dzień. Korek na życzenie cy cuś.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga20.10.2011 22:24

"szczawik" napisał(a):
proponuje wrzucać kierunek w lewo, bedzie bezpiecznie

Taaa... A może jeszcze wprowadzić stary brytyjski przepis sprzed ponad 100 lat, żeby przed każdym samochodem biegł człowiek z czerwoną latarnią?

00

Tartu Tarturanga20.10.2011 22:32

Znak A5 - skrzyżowanie równorzędne byłoby najlepsze i tyle a nie placki.

"szczawik" napisał(a):
proponuje wrzucać kierunek w lewo, bedzie bezpieczniej.

No niby tak ale jakoś nie przepisowo i jakby niszczy całą idee ronda .

00

Tartu Tarturanga20.10.2011 22:36

"Luca" napisał(a):
"Na krowim placku"

Rondo Jacka i Placka z filmu " O dwóch takich, co ukradli księżyc " z 1962 r. .

00

Mieszkaniec Piotrkowa ~Mieszkaniec Piotrkowa (Gość)20.10.2011 22:37

"Piotrkowianin" napisał(a):
Taaa... A może jeszcze wprowadzić stary brytyjski przepis sprzed ponad 100 lat, żeby przed każdym samochodem biegł człowiek z czerwoną latarnią?

A dlaczego nie? Nie będzie lepiej, ale na pewno weselej;)

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat