A czy "president" Piotrkowa przygotował jakiś plan w związku z suszą, czy dalej wszyscy mają sobie radzić sami?
Zaraz przyjda ulewy i znów płakac bedą ,ze ich topi ,nie widac by komu sie krzywda działa bo zboza obrodziły dobrze i jedynie ziemniaki i kukurydza troche ucierpialy .Cleb wyrzucany jest do smietnika wiec kara Boska musi byc by sie ludzie opamietali
Cham woli vw w tedeiku w komisie kupić niż ubezpieczyć sie na taki wypadek,a później płaczą.
Z jakiej racji nieubezpieczeni dostają pomoc z naszych podatków?
Dość utrzymywania wieśniaków na garnuszku podatników!!!!!
Jak susza dopadnie uprawy, to rolnik może liczyć na państwowe wsparcie (może i nieduże, ale zawsze coś). A przedsiębiorca, gdy przyjdzie posucha na rynku, już nie. Ale oczywiście wszyscy są równo traktowani!
Jak zwykle - niczego nie rozumiem.
Jeżeli jest susza, to przedsiębiorca-rolnik dostanie odszkodowanie. Bo się ubezpieczył na taki wypadek. Do tej chwili rozumiem.
Jaki wpływ odszkodowanie będzie miało na cenę kilograma kartofli w październiku?
No bo tak: pani mezzohipersopran, bardzo ceniona na scenie, ubezpieczyła swój unikalny głos. Głos ten straciła. Otrzymała wypłatę z tytułu ubezpieczenia, a nawet niemałe wsparcie ze strony środowiska. Ale - co my, słuchacze mamy z tego?
Właśnie trochę pada. Tak, na dwa palce.
A ja mam 120 rodzin pszczelich i jak rok słaby to nikt nam nie dokłada do kilograma miodu i nie płaczemy jak to bardzo jest źle a pracy w takiej pasiece jest od groma i jej utrzymanie też kosztuje! Mało tego to jeszcze w okresie wiosennym trzeba być czujnym żeby jakiś baran w południe oprysków nie zrobił i pszczół nie wytruł jak to miało miejsce w innych regionach Polski!!!
Dlaczego ciągle się czepiacie rolników ze mają lepiej Dzięki rolnikom mamy chleb, wędliny, mleko itd A Wy im zazdroscicie suszy ze niby odszkodowania dostaną
Rolnicy ! Rolnicy ! Walczcie ze skutkami suszy, aż się zmęczycie! ---- A susza to nie klęska żywiołowa, i nie będzie taka ogłoszona. Tak powiedział wasz minister rolnictwa.
A ja nie mam ochoty dokładać sie do KRUSu, do mojego ZUSu nik się nie dokłada ...
http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/823165,krus-podatnicy-nadal-beda-doplacac-do-rolnikow.html
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!