metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
777 boryna ~777 boryna (Gość)10.08.2012 12:50

Jestem mieszkanką Piotrkowa,mieszkam na osiedlu przy DH MERKURY,jestem rozczarowana postawą Prezydenta Krzysztofa Chojniaka.Zarówno ja jak i moi sąsiedzi z sąsiednich bloków,zauważyli,że w naszym mieście jest dużo czyściej to firma ROKA zadbała o ten stan.Widać ich było w godzinach póżnych wieczornych jak podjeżdzają autem odpowiednio oznakowanym i sprzątają teren którego żadna wcześniej firma nie sprzątała.Osobiście dziękuję ludziom,którzy włożyli swoją ciężką pracę,w utrzymanie porządku.Chcę podkreślić również,że często są to ludzie,których jedynym żródłem utrzymania rodziny była właśnie ta praca.
Panie Prezydencie apeluje do Pana,żeby schował Pan sprawy polityczne w kieszeń i pomyślał o ludziach,którzy uczciwie zarabiali ciężką pracą na życie i byt swojej rodziny.

00

bez sentymentów ~bez sentymentów (Gość)10.08.2012 12:56

"Tartu" napisał(a):

Dzisiaj miasto sprząta 17 ludzi z grup interwencyjnych co sprzątali za dyr. Marusińskiego. ROKA dawała zatrudnienie przy sprzątaniu i koszeniu trawy 70 osobom w tym rencistom i bezrobotnym. Fakt, że po 7 zł/h brutto ale i 7 zł to tez pieniądz. Trzymam kciuki za ROKĘ. Ja bym pozwał miasto do sądu żeby ustalił czy faktycznie maja kwity że miasto w lipcu nie było sprzątane (a było) i żeby miasto zwróciło te 300 tys. kary oraz żeby zapłaciło za lipiec 2012 140 tys. zł. A tych kierowników i dyrektorów z MZDiK nalezy pozwalniać i wysłać na kuroniówkę. Z kumoterstwem należy walczyć. W przetargach podstawia się osoby skoligacone.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga10.08.2012 14:51

"777-boryna" napisał(a):
Panie Prezydencie apeluje do Pana,żeby schował Pan sprawy polityczne w kieszeń i pomyślał o ludziach,którzy uczciwie zarabiali ciężką pracą na życie i byt swojej rodziny.

Obawiam się, że to niemożliwe - on potrafi myśleć tylko o sobie i swoich kolesi "razem dla siebie".

00

mool ~mool (Gość)10.08.2012 15:16

Skoro MZDiK własnymi siłami może zadbać o czystość to dlaczego ogłoszono przetarg?
To sprawa ewidentnie dla prokuratora za narażenia miasta na niepotrzebne wydatki, łamanie dyscypliny finansów publicznych!

00

polak mały ~polak mały (Gość)10.08.2012 15:38

Mie rozumię myślenia firmy MZDiK, pracowników w pomarańczowych kamizelkach, widziałem codziennie jak sprzątali całą Starówkę. Było przynajmniej schludnie i posprzątane, ale zato dzisiaj, zaczyna się bałagan. Na pięknie odrestaruowanych uliczkach widać już brak ręki która sprzątała. Roka przed imprzezą piwną nawet dwa dni myła cały Rynek, aby lśnił, w następny dzień zostały już tylko śmieci i wielkie plamu po piwie i tłuszczu z grila.

00

jarson ~jarson (Gość)10.08.2012 16:36

moze wreszcie Chojniak ruszy swoich przydupasów z urzedu którzy za nic biora pesje i wysle ich w miasto z workami ??? !!! niech godnie zapracóją na swe wysoko opłacone gaże

00

Piotrkowianin , już bez pracy ... ~Piotrkowianin , już bez pracy ... (Gość)10.08.2012 17:00

Nie wierzę w to co widziałem...
Panie Prezydencie, jak Pan mógł ?
Dziś do południa idąc z dziećmi na autobus zobaczyłem z daleka trójkę ludzi na ul.Słowackiego koszących trawę w okolicy pętli autobusowej. Tatusiu, twoi koledzy z pracy? - zapytała córka. Nie wiedziałem , co jej powiedzieć, jeszcze nie wiedzą , że ja już nie mam tej pracy. Łza mi się w oku zakręciła, cóż w poniedziałek idę na rozmowę w sprawie pracy, mam nadzieję , że się uda. To nie byli ludzie z naszej firmy. Mieli zielone kamizelki, pomyślałem że pewnie miasto stara się pokazać na głównej ulicy jak ciężko pracuje, Pan Prezydent lubi się pokazywać, to mu wychodzi najlepiej.
Ale na przystanku, spotkałem się rzeczywiście z moim kolegą z byłej już pracy. Zaczęliśmy rozmawiać, i NIE UWIERZYCIE !!!
Jak mi powiedział, że on zna jednego z tych ludzi i to nie są żądne służby miejskie tylko ta druga firma, która z nami przegrała w przetargu. MYŚLAŁEM, że WYBUCHNĘ !!!
PANIE PREZYDENCIE JAK TAK MOŻNA, co z wczorajszymi zapewnieniami, że sami sobie dacie radę, a teraz WYNAJĄŁ PAN TĄ DRUGĄ FIRMĘ JUŻ, TAK OD RAZU !!!
PANIE PREZYDENCIE DLACZEGO PODJĄŁ PAN TAKĄ DECYZJĘ ???
PANIE PREZYDENCIE DLACZEGO PAN NAS OSZUKAŁ ???
PANIE PREZYDENCIE DLACZEGO MIASTO PRÓBUJE NAS OKRAŚĆ, POZBAWIĆ PRACY ???
PANIE PREZYDENCIE TAK NIE ZACHOWUJE SIĘ GOSPODARZ, który troszczy się o swoich mieszkańców !!!
JESTEM ROZCZAROWANY, ale nie chce być bezsilny, PIOTRKOWIANIE, zwracam się też do moich kolegów z byłej pracy, w końcu zwracam się też do swojego byłego szefa, NIE PATRZMY NA TO JAK KTOŚ NA NAS PLUJE i ZABIERA NAM TO CO JEST DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE. Spokój, godność, rodzinne szczęście, chcę o to walczyć, tak właśnie za to 7 zł, bo to 1260 zł miesięcznie, to MÓJ CZYNSZ, OPŁATY i komplet książek dla mojego dziecka do szkoły.
PANIE PREZYDENCIE, JAK pan MÓGŁ ???

00

97-300 97-300ranga10.08.2012 19:07

Z

"Piotrkowianin--juz-bez-pracy-..." napisał(a):
PANIE PREZYDENCIE, JAK pan MÓGŁ ???

Ledwo przekroczyłem pana biura próg,no jak pan mógł?Ha,ha,ha.

00

jestem z miasta ~jestem z miasta (Gość)10.08.2012 22:34

Jak do Piotrkowa znowu wróci syf to ja zacznę głosować

00

sąsiad ~sąsiad (Gość)10.08.2012 22:46

To co wyrabiają w tym mieście to zakrawa na łobuzerię i skur----ństwo.Podpowiadam zostawić to i nie zapomnieć na następne wybory.Dołożyć samochody służbowe garażowane w domach i eksploatowane 24-godziny na dobę(patrz spółki miejskie).A tłumaczenie ludziom potwornych podwyżek mediów jako konieczność,oraz nepotyzm w zatrudnieniu.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat