metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Kasia ~Kasia (Gość)09.08.2012 19:11

"beret" napisał(a):
~zen (Gość)3 godziny temu, 15:37"beret" napisał(a):
wnikliwy z Ciebie obserwator.
beret4 godziny temu, 15:25o, to ciekawe.trawnik naprzeciwko UM na rogu próchnika i pasażu rudowskiego skoszono po raz pierwszy w tym roku przedwczoraj.do tego czasu myślałem, że odbywa się tam akcja pod tytułem rekonstrukcja prasłowiańskiej dżungli.podobnie na 'wysepce' między amfiteatrem a budynkiem kina przy schodach, ale ze 2 tygodnie nie szedłem tamtędy więc nie wiem jak teraz, ale wcześniej były haszcze do pasa.po deszczach naniesiony piach leży i leży a na DDR przy domu meblowym szkło musiałem zgarniać sam.
może 'własne siły' mzdiku będą działać lepiej, ale roka też nie jest bez winy.

muszę powiedzieć, że w 100% popieram wnikliwego obserwatora. ale ku mojemu zaskoczeniu, tuz po skoszeniu trawy - nawet udało się oczyścić chodniki z chwastów... a czy podobają się Wam leżące wszędzie gdzie się da czarne foliowe worki ze smieciami na trawinkach? czasem leżą tak kilka dni, raz przechodząca Pani koło mnie stwierdziła, że takiego hamstwa u ludzi się nie spodziewała, że zostawiają worki ze śmieciami na trawniku, musiałam jej wytłumaczyć, że to chyba firma sprzątająca... ;)

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga09.08.2012 19:27

"sowa" napisał(a):
Najpierw wzięli się za właściciela działki ze składem opałowym przy ul. Próchnika a teraz za ROKĘ.

Nie mieszaj pojęć. Przecież gość od tego składu węgla nie dostał pozwolenia na taką działalność w dzielnicy mieszkalnej. Miejsce takiego składu jest w dzielnicy przemysłowej - ul. Roosevelta, Towarowa. Chciał zrobić komuś na złość i tyle.

00

aha ~aha (Gość)09.08.2012 19:33

To kosili wreszcie czy nie kosili? Jak kosili, to dlaczego źle, wtedy może i te 6 złotych za dużo? A jak dobrze to dlaczego urząd nie płacił?

00

Piotrkowianin , już bez pracy ... ~Piotrkowianin , już bez pracy ... (Gość)09.08.2012 20:20

Do 97-300, Szanowny Panie, tak się składa, że byłem pracownikiem firmy sprzątającej i tak potrafię się wysłowić, ku Pana jak widzę zdziwieniu. Może Pan ma dla mnie jakąś pracę? Wielu z moich kolegów również, skończyło więcej niż dwie klasy podstawówki. Artykułami sponsorowanymi, są wypowiedzi, że przed Urzędem miasta była nie skoszona trawa, że worki leżały więcej niż jeden dzień, itd. W odpowiedniej kolejności, najpierw zamiatacze, pakowali śmieci i piach w worki, a dopiero potem samochód zbierał te worki, taka kolej pracy, każdy miał swoje obowiązki. Pracowałem uczciwie, tyle ile miałem dostać pensji - dostałem. Pracowałem już 4 miesiące, a teraz znowu żona płacze, no bo rok szkolny już niedługo, rachunki są co miesiąc, ona pracuje i zarabia również podstawę, a moja pensja dawała nam spokój. Kary dostawali ci którzy nie przyszli do pracy, albo przyszli po kielichu. Każdemu się zdarza, ale to w końcu praca, kto ją chciał szanować, ten szanował i pracował.

00

100asia ~100asia (Gość)09.08.2012 20:21

...jezeli chcesz robić zakupy taniej niż w supermarkecie i przy okazji (a właściwie przede wszystkim) uczciwie na tym zarobić napisz 100asia100@gmail.com Nie oglądaj się na Pana Prezydenta tego miasta i na innych. Nie uzależniaj od nich swojego życia.

00

iksiński ~iksiński (Gość)09.08.2012 20:23

Tak jak dobrze sprzątała ROKA miasto nikt tego nie robił od wielu, wielu lat lub w ogóle.To może być tylko polityczny powód nękania wykonawcy.

00

dorota123 dorota123ranga09.08.2012 20:26

"Gosc" napisał(a):

POPIERAM PRACOWALI JAK MRÓWKI ZAWSZE GDZIE BYM PRZEJEŻDZAŁAM TO WSZĘDZIE BYŁA ROKA KTÓRA SPRZĄTAŁA NAWET ŚWIĘTA CZY NIEDZIELE W MRÓZ I UPAŁ PODZIWIAŁAM ICH ZA TO CO ROBIĄ...

00

Marek Marecki Polska ~Marek Marecki Polska (Gość)09.08.2012 20:50

czy to prawda że 2 - 4 mln złtych rocznie wcześniejsza firma miała ?

00

Aman Amanranga09.08.2012 20:50

Cytuję:
wyznaczanie bardzo krótkich terminów (wręcz nierealnych) wykonania zleceń dodatkowych,

A co było zapisane w umowie?

00

ROKA NAJLEPSZA ~ROKA NAJLEPSZA (Gość)09.08.2012 20:59

Bardzo dobrze sprzatali pracownicy, co kaska potrzebna prezesiowi innej zaprzyjaznionej spółki ???
ZIOM R I P

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat