metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
123 ~123 (Gość)10.08.2012 03:50

Nikt nie sprzątał miasta tak dokładnie jak ROKA.

00

nowa 0000 ~nowa 0000 (Gość)10.08.2012 06:39

Napewno było widać efekty pracy firmy a także można było spotkać pracowników firmy sprzątających na ulicy-przed moim blokiem kosili trawę regularnie.
A niechęć miasta można było wyczuć już na początku roku podczas odśnieżania,gdzie Roka uwijała się żeby chodniki były odśnieżone a w Radio Piotrków toczyły się dyskusje jak jest źle oczyszczane miasto

00

pio ~pio (Gość)10.08.2012 07:19

W 2012 roku zauważyłem poprawę w utrzymaniu czystości wokół mojego bloku. W latach ubiegłych trawa była koszona raz w roku!!!! W tym roku do lipca kosili z 4 razy co najmniej. Zdarzyło mi się widzieć również, jak ROKA opróżnia kosze uliczne w godzinach nocnych. MZDiK własnymi siłami może co najwyżej ubić muchę we własnym kiblu.

00

Yessa ~Yessa (Gość)10.08.2012 07:47

[/b]KLAKIEROM DZIĘKUJEMY
widziałem jakość tych prac, facet po 60-tce w zimę przywoził na rowerze łopatę i biedaczyna odśnieżał chodnik, który w poprzednim roku już dawno był odśnieżony i posypany. Śmiech!!!

00

ech ~ech (Gość)10.08.2012 08:57

jestem w szoku, bo naprawdę od kilku miesięcy zauważalnie poprawił się porządek w mieście. Nawet nie interesowałam się kto sprząta, ale widać było, że jest czysto. Tu nie chodzi o to, że o porządek dbają 60-ciolatkowie. Widocznie im chce się pracować, mimo wieku, nie uważam by robili to gorzej. Młodzi (20-30 lat) wolą siedzieć na garnuszkach rodziców, byleby tylko nie zhańbić się pracą. A praca jak każda inna. Ostatnio widziałam 1 sierpnia jak panowie kosili trawniki przy Placu Pofranciszkańskim po 17:00. Gdy przechodziłam z dzieckiem, wstrzymali koszenie, aby mnie nie zakurzyć czy obsypać trawą. Bardzo kulturalne zachowanie. Nie można powiedzieć, że nie sprzątali. Widziałam ich prawie codziennie po 7:00 w różnych częściach Starego Miasta i osiedla Wyzwolenia zamiatających, koszących trawę i sprzątających śmieci z trawników, które aż dziwi, że zamiast do koszów wyrzucane są gdzie popadnie. I kto tu powinien się wstydzić......

00

mieszkaniecslowackiego ~mieszkaniecslowackiego (Gość)10.08.2012 09:21

Roka kosiła trawę nawet tam gdzie nikt inny wcześniej nie kosił i to chodzi o główną ulicę gdzie zostawiali inni paski nie skoszonej trawy, Było ich widać, że pracowali a czas by im tylko służył by byli lepsi ale tutaj jak nie jesteś kolegą wł... to masz jak masz :(

00

jolka ~jolka (Gość)10.08.2012 09:29

Myślę że po ROCE wygra przetarg ten co przegrał poprzedni.I bałagan wróci z powrotem i będzie dobrze.Tak się dzieje jak ustawiony przetarg wygrywa nie ten co miał wygrać.Żyjemy w mieście gdzie koleś zmienia kolesia,i nie ma instytucji która by się tym poważnie zajeła.Jak jednego przymkną to się worek otworzy np. SPRAWA BALONOWA!!!

00

567 ~567 (Gość)13.08.2012 11:34

Ja też się cieszę.Jak są wybory to się w domu siedzi a ludzie za wódę idą głosować,i wybierają takich ludzi.

00

mieszkaniec piotrkowa ~mieszkaniec piotrkowa (Gość)10.08.2012 12:30

"jolka" napisał(a):

ROKA to firma,która dała pracę wielu ludziom a przede wszystkim szacunek dla Pana Witolda,że nie pozwala aby szykanowano go i ludzi którzy przykładają się dla dobra tego miasta.

00

Tartu Tarturanga10.08.2012 12:41

Też dziwi mnie ta informacja - bo tych pracujących ludzi było widać i ich pracę.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat