metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
go?ć_gosc ~go?ć_gosc (Gość)22.09.2023 21:46

Owszem, lewy pas służy do wyprzedzania, ale do WYPRZEDZANIA Z DOZWOLONĄ MAKSYMALNĄ PRĘDKOŚCIĄ. Ewidentnie BMW jechało znacznie szybciej, a więc wina chyba jest jednoznaczna. Druga sprawa, nawet jeśli KIA jechała wolniej lewym pasem to nie powód, żeby ktoś z ogromną prędkością wjechał im w d...

160

dekkers ~dekkers (Gość)22.09.2023 21:45

Jakiś czas temu (2-3 lata) jechałem lewym pasem autostrady 180 km/h - nagle za mną mruga światłami jakieś bmw... jeszcze jechałem tak z kilometr - na prawym pasie jechały samochody, a ja nie chciałem zwalniać - ten cały czas za mną mruga... W końcu, gdy miałem miejsce zjechałem na prawy pas (nie zwalniałem). Jak mnie wyprzedzał to jeszcze trąbił... bmw to stan umysłu...

170

Jerzy.Habdas Jerzy.Habdasranga23.09.2023 14:24

Przecież jak byk widać ,że pojazd jest uderzony z tyłu . Co było na pewno przyczyną tragicznego wypadku.

51

Zgrywus ~Zgrywus (Gość)22.09.2023 14:18

Nauczka na przyszłość
Niech to sobie większość kierowców weźmie do serca
lewy pas służy do wyprzedzania i natychmiast po manewrze opuszczamy go !!!

1275

Aa ~Aa (Gość)24.09.2023 00:17

nie rozumiem, dlaczego auta marki BMW mają być w czymś lepsze od innych drobnych marek

10

Hmmm ~Hmmm (Gość)23.09.2023 06:08

Jeśli jedziesz autem 140, a mija cię inne auto z dużo wyższa prędkością, to nie trzeba być inżynierem, żeby oszacować orientacyjna różnicę. Z resztą, czy jechał 180, czy 240 to już nie ma znaczenia. Na autostradach jest ograniczenie do 140, wiec jazda powyżej tego limitu jest złamaniem przepisów na własne życzenie. Kierowca kia może i popełnił błąd, ale kierowca bmw przez swoją głupotę nie dał im nawet szansy na naprawienie tego błędu.
Odcinkowe pomiary na wszystkich autostradach i drogach ekspresowych ostudziłyby zapędy niektórych kierowców i uratowalo życie wielu ludziom.

40

OldYoung ~OldYoung (Gość)24.09.2023 10:16

LUDZIE
Jeździłem już grubo ponad 200km/h i nigdy nikogo nie popędzałem.
Wszystko polega na tym, że jadąc z taką prędkością zdaję sobie sprawę, że mogę pojawić się za kimś za szybko i nie zdąży zjechać/zareagować. Nie można podchodzić do sprawy tak, że ja robię dobrze tylko inni źle.
Jak widzę za sobą auto jadące szybciej ZJEŻDŻAM MU. Mimo że mam szybsze auto bo to nie ma znaczenia.
Ludzie róbcie tak to będziecie szybciej u celu i mniej zmęczeni bo stres za kółkiem ma znaczący wpływ na zmęczenie.
Mówiąc wprost. Jedźcie swoim tempem jednocześnie starając się nie utrudniać jazdy innym a już zwłaszcza tam gdzie są dwa lub trzy pasy ruchu.
A najgorzej jak spotka się dwóch takich co to jeden drugiemu będzie coś udowadniał.
Wtedy to właśnie tworzą się niebezpieczne sytuacje.

07

Oprzężów.1.1. ~Oprzężów.1.1. (Gość)23.09.2023 15:37

Na filmie w zwolnionym tempie widać czemu kia była na lewym, przednią jedzie prawym auto i miała zamiar go wyprzedzić. Ale niestety jechała przepisowo i nie zdążyła bo palant w BMW tak zapierdzielał, że ona nawet nie miała szans spowrotem się schować na prawy

183

go?ć_piotrkowianka ~go?ć_piotrkowianka (Gość)24.09.2023 16:13

Dywagacje filozoficzne państwa przyprawiają mnie o silne zawroty głowy. Jacy jesteście mądrzy i znawcy tego, co się wydarzyło, a ileż pouczeń, jak należy jeździć na polskich drogach. A prawda jest tylko jedna: w wypadku wzięły udział 2 auta, toteż albo jeden z kierowców albo obydwaj kierowcy są winni. Osobiście przypuszczam sądząc po filmach z wypadku, że co najmniej kierowca BMW przyczynił się do tej tragedii.Jesli będzie ktoś tego zaprzeczał, będzie znaczyło, że broni winowajcy i dlatego też warto przyglądać się tej sprawie na bieżąco.

42

Bobo ~Bobo (Gość)24.09.2023 16:46

Jak masz w rodzinie Policjanta to widać jak jest zaraz załatwiane, że BMW to nie uczestnik tego wypadku. Sprawa już nagłośniona i wiadomo kto zrobił i czyj znajomy. A piotrkowska policja już się wycofała z pierwszej wersji wypadku.

140

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat