metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
g ~g (Gość)31.12.2019 13:03

Podrzucisz mnie do sklepu?

20

maddox maddoxranga31.12.2019 13:05

Rezygnować to bym nie rezygnował ale ograniczenie większości nie powinno zaszkodzić a wręcz przeciwnie. Podstawą diety powinny być warzywa a mięso jedynie jej uzupełnieniem i urozmaiceniem. Udowodniono już że tak jest najlepiej dla zdrowia. Ale to już indywidualny wybór każdego człowieka.

61

gość ~gość (Gość)31.12.2019 16:23

Moje postanowienie na 2020 to jeść jak najwięcej mięsa. Jak mi ktoś mówi, że to niezdrowe, to zjadam wtedy mięso wieprzowo - wołowe, bo wtedy mam pewność, że na jego przygotowanie poświęcono 2 rodzaje zwierząt.

20

ebogdan ~ebogdan (Gość)31.12.2019 09:32

0biad z miesa jest duzo tanszy niz rozne diety weganskie,sranskie itd.Ja ciezko pracuje i musze zjesc porzadny posilek z miesa.Zjedz salate i idz zapieprzaj 12 h na zimnie.

114

Pierre D. ~Pierre D. (Gość)31.12.2019 18:48

Phi, tyż mi wyzwanie... A może by tak pójść o krok dalej i całkiem z jedzenia zrezygnować? Można dupę kołkiem zabić, i jeść nie będzie trzeba.

Cytuję:
Do kampanii zachęcają również gwiazdy. Veganuary wsparł m.in. aktor Joaquin Phoenix. - Jeśli spojrzymy na kryzys klimatyczny, okrucieństwo branży spożywczej i czujemy się wobec tego bezradni, myślimy, że trzeba coś zrobić, to tu jest okazja, by pomóc. Właśnie teraz, próbując diety roślinnej w styczniu - zachęcał aktor. Do wegetariańskiego stycznia namawia również aktorka Alicia Silverstone. - Wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego, że może zrobić coś więcej poza zaangażowaniem w segregowanie śmieci i oszczędzanie energii, że może mieć jeszcze większy wpływ na kondycję naszej planety, właśnie poprzez włączenie do swojego stylu życia diety roślinnej - podkreśla aktorka.

Teraz za ekspertów od wszystkiego robią rozmaite "gwiazdy" i celebryci. A stado baranów łyka te ich wszystkie oralne wypierdziny niczym pelikan ryby. To, czy Iksiński zje kotleta, czy nie, wpłynie na "kondycję planety" i "kryzys klimatyczny". Wpływ diety na kondycję Iksińskiego "ekspertów" nie obchodzi. A na to, że "gwiazdy" przechodzą "kryzys umysłowy" to nikt jakoś nie zwraca uwagi. A powinni wszyscy!

Cytuję:
Trend jest tak silny, że na Zachodzie styczeń zyskał nowe miano - veganuary.

Ja proponuję przemianować na vaginuary, bo chyba nazbyt wielu zwyczajnie ocipiało...
Zamiast coraz dziwniejszych diet, proponuję zastosować głowadzik (na główkę okładzik).

20

antydoda* ~antydoda* (Gość)31.12.2019 17:51

Będziecie żreć roślinki,bo na mięso nie będzie was stać !

11

g ~g (Gość)31.12.2019 19:27

Wole kotleta sojowego jak schab.

15

mięso vs rośliny ~mięso vs rośliny (Gość)01.01.2020 13:56

szkodliwość diety vegańskiej

mięso górą

41

gość ~gość (Gość)01.01.2020 16:07

kolejny polecam węgiel bo zdrowy

11

nie polecam ~nie polecam (Gość)31.12.2019 11:19

Wszystko jest potrzebne. Oczywiście w umiarze. Nie jadłam mięsa przez kilka lat i miałam potem poważne problemy zdrowotne. Teraz wróciłam do jedzenia mięsa i jest lepiej. Szczególnie młodzi ludzie nie powinni zupełnie rezygnować z mięsa.

22

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat