Unikam mięsa , jadam dużo warzyw i owoców,orzechów, kasz , także inne produkty, biegam, pływam, od lat cwiczę na siłowni, mam już swoje lata , najzabawniejsze jest to ,że wyglądam i czuję się lepiej od tych smartfonowców fastfudowców miesnych, jak ktoś ma poukładane w głowie jak się należy to nie je mieśa ma lepszą kondycję od przeciętnego bolka kotletowego!
Mój kolega niezły zgrywus miał kiedyś takie przemyślenia. A było to jak staliśmy w korku na którejś z tras "szybkiego ruchu" Stoimy ,stoimy...a on popatrzył na pobliską łąkę. Stały i leżały tam krowy. I nam chyba się przyglądały. Popatrzył na nie i mówi "Cholera chciałbym być taką krową. Nażre się to trawy ,albo jakieś innej zieleniny i nic ją nie obchodzi. O...popatrz ,a te dwie przeżuwają" Popatrzyłem. Ta.. mówił prawdę ...tylko jeszcze dojenie i koniec. A my stoimy w korku i stoimy.
hipokryci hahaha rezygnują z mięsa bo to takie ekologiczne, po to by następnego dnia lecieć do marketu po najtańsze jabłka, marchew i inne warzywka które są tak nafaszerowane chemią i innymi pestycydami że największa fabryka nawozów w POLICACH w tym roku zwiększy produkcje prawie o 100% od taka historia... a zwierzęta rzeźne po to są by je zabijać i później zjadać :)
Ograniczenie jedzenia mięsa jest jak najbardziej O.K. Więcej warzyw owoców, a także ryb (których weganie także nie jedzą!), za to mnie mięsa! (Oczywiście przy okazji więcej ruchu!) Natomiast całkowita rezygnacja z mięsa i ryb, to może być przejaw jakiejś ideologii, według której nie należy zjadać naszych "braci mniejszych", a nie wynika zapewne ze wskazań medycznych, bo bardzo trudno jest zapewnić wszystkie potrzebne organizmowi składniki odżywcze z samych roślin! Ktoś przecież mógłby iść dalej i twierdzić, że nie należy także "zabijać" dla pożywienia roślin i może należałoby w trosce o planetę Ziemię nie jeść także roślin i... umrzeć z głodu! Nie dajmy się zwariować i jedzmy mięso, z umiarem oczywiście!
Wszystko jest potrzebne. Oczywiście w umiarze. Nie jadłam mięsa przez kilka lat i miałam potem poważne problemy zdrowotne. Teraz wróciłam do jedzenia mięsa i jest lepiej. Szczególnie młodzi ludzie nie powinni zupełnie rezygnować z mięsa.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!