metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotrkowianin ~Piotrkowianin (Gość)24.08.2009 20:50

"I love MZK" napisał(a):
Gdyby MZK umiało być przewoźnikiem konkurencyjnym to nie byłoby problemu minibusów.

Czego wymagasz od firmy, która w charakterze kierowców autobusów zatrudnia cieci, jak pewien wąsacz z Jelcza nr 35, który jeżdżąc na linii 8 przyjechał którejś soboty ok. godz. 13 na Piomę spóżniony o bodajże 7 minut - była już minuta po planowym odjeździe w kierunku Podola, o czym informował autokomputer. Mimo tego pan kierowca zaparkował autobus w zatoczce naprzeciwko szkoły, wysiadł z autobusu, otworzył klapę znajdującą się pod jego siedzeniem i wyjął z niej butelki po piwie, po czym wolnym krokiem poszedł do pobliskiego sklepu "Karolinka" po browary. Czekających pasażerów miał głęboko gdzieś. Nie wzruszył go nawet fakt, że za około 30 minut kończył pracę - powrotnym kursem z Podola jechał już zmiennik, a amator piwka jechał obok w kabinie.

00

tg ~tg (Gość)25.08.2009 02:21

spóźnienie 7 minut to naprawdę nie koniec świata, może były korki albo objazd, co? piwa nie musiał pić w robocie, tylko butelki wymieniał, a kierowca zgodnie z przepisami NIE MOZE jeździć bez chwili przerwy... nie znam tego gościa, ani nie widziałem całego zajścia, więc nie chcę niczemu zaprzeczać, tymbardziej, że ci podłysiali wychudzeni parchaci wąsacze (najwiecej ich w minibusach) potrafią pokazać, ze czują sie najwazniejsi i mają wszystkich w d...

00

pasażer ~pasażer (Gość)25.08.2009 09:19

Sami dyspozytorzy. Jak czytam te komentarze, to rzygać mi się chce. Żenada.

00

adela510 ~adela510 (Gość)27.08.2009 15:38

przez hale nic nie jedzie? oglądając te mapki widzę że 3 jedzie przez halę?!

00

x ~x (Gość)27.08.2009 19:33

koło hali jeszcze 0 chyba jedzie.

00

Wkurzona ~Wkurzona (Gość)27.08.2009 20:17

Nie wiem co za ...... wymyślił te zmiany :/ Nie dość, że mieszkam na zadupiu (ulica Nowowiejska), 9 zawsze jeździła rzadko ale teraz jeździ jeszcze radziej - idę do pracy na 9 godzin a nie ma mnie w domu 12 bo dzięki tym zmianom nie mam jak dojechać :/

00

jaaa ~jaaa (Gość)28.08.2009 22:35

Na Łódzkiej po zmianie rozkładu jazdy mzk to już tylko wrony zawracają!!! Duże osiedle, mnóstwo młodych ludzi a jedyne połączenie, które nam zaserwowano to dojazd do szpitala! Poza tym gratuluję pomysłu, temu kto wymyślił kursy mzk przez ul.Wysoką! To jest porażka, wiecznie zaparkowane samochody na tej i tak wąskiej ulicy uniemożliwiają manewry autobusom. A prawdziwy dramat zacznie się w roku szkolnym, kiedy rodzice będą przywozić swoje dzieci do szkoły- radzę omijać ten fragment szerokim łukiem, pewnie szybciej do celu dotrze się na pieszo!

00

cimcirimci- ~cimcirimci- (Gość)28.08.2009 23:35

nie powiem ze ile razy widzialam MZK zupelnie pustą ;D .
widac ze wszystkim te zmiany sie spodobaly );

00

cimcirimci- ~cimcirimci- (Gość)28.08.2009 23:41

Ogólnie czy widzial ktoś rozklad Mzk nr "3" dawniej to byla jedna z najczestrzych mzk w PTB a teraz srednio jezdzi co 3 godziny buahahahah co sie porobilo w tym PTB <lol2>.

00

ktosia ;) ~ktosia ;) (Gość)01.09.2009 12:19

może ktoś wie czy gdzieś jest (lub będzie w niedalekiej przyszłości) rozkład wszystkich nowych kursów mzk w formie pliku na komórkę? przed obecnymi zmianami był opracowany taki "microbus" i jak dla mnie był bardzo przydatny :)

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat