Czy ja dobrze słyszałem, że 2020/2021 rusza II etap przebudowy Zalesickiej?
Na remonty cząstkowe 300 tys zł rocznie??? Widziałem kiedyś jak "remontują"... zimny asfalt wsypany w dziurę i przyklepany łopatą. Niestety wszystko wskazuje na to, że Rakowska będzie całkowicie przebudowana tylko w niektórych miejscach, a tam gdzie podbudowa jakoś się trzyma, zerwią dywanik i wyleją nowy. Analogicznie jak na rondzie sulejowskim - a efekty tego widzimy już dziś w postaci fałd i zagłębień... niecałe 2 lata po remoncie.
Ale te wypowiedzi są durne nie robiom jest źle robiom jest źle tej ulicy zrobili jest źle tamtej źle tej jest źle ludzie to nieme społeczeństwo w Piotrków jest debilami
Najlepiej w jednym czasie wszystkie drogi wjazdowe/wyjazdowe do/z Piotrkowa remontować jednocześnie, wtedy będziemy cieszyć się że miasto stoi w jednym czasie. Po co odwlekać wszystko w czasie i pocieszać się etapami?
Ta ulica powinna mieć dwa pasy w każdym kierunku od wiaduktu do szpitala oraz rondo na złączeniu Miast Partnerskich z Rakowską przy dawnej stacji paliw.
jeszcze tylko remont drogi na Sulejów, Rozprzę i Bełchatów i znikną wszystkie problemy bo się nie da wjechać ani wyjechać z Piotrkowa!
Po co to się upominać pokazać samemu, czyli załatwić dotację bo w innych miastach radni potrafią wykazać się inicjatywą twórczą, umiejętnością lobowania na szerszym forum potrzeb miasta, interesowaniem się potrzebami faktycznymi mieszkańców jak chociażby w takich miejscowościach nie większych jak Piotrków - Puławy, Mielec gdzie inicjatywa mieszkańców i samorządu została nagrodzona budowa hal sportowo-widowiskowych. A u nas tylko drogi krajowe i wojewódzkie jakby to był w naszym zakresie a nie lepiej by były gorsze podczas remontu A-1 przynajmniej nie będą dewastowane - myślenie ma kolosalną przyszłość.
ja bym już z tym remontem startował - ludzie są juz przyzwyczajeni do korków i pomału nie mają na co narzekać
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!