metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
ELW ~ELW (Gość)08.09.2011 11:04

Szczepan. W dyskusji cały czas używasz słowa "miasto". Nie chciałbym Cię obrazić, ale powinieneś się określić. Mieszkasz w mieście czy w parku ?... Wydaje mi się, że zatrzymałeś się gdzieś w latach 50-tych ubiegłego stulecia. Samochód w obecnych czasach jest tym samym co buty w przywołanym wcześniej przeze mnie terminie. Nie zmienisz tego. Transport konny też miał swoje minusy. Mieszkałem w latach 60-tych przy ul.Targowej i pamiętam, że końskie "pączki" były tak samo odrażające jak obecne spaliny samochodowe. Zgadzam się z Tobą w kwesti, że miasto jest dla ludzi a nie dla samochodów, ale wyobraż sobie funkcjonowanie tego miasta bez samochodów. Lekarz podjeżdża po kilku godzinach od wezwania, ekologiczną dorożką (jak kiedyś ś.p. dr Sikorski), policjant rowerkiem zapycha z Wierzej na np. Sadową a Ty spokojnie, spacerkiem idziesz sobie np. z ul. Rakowskiej, bo tam akurat mieszkasz, na ul. Wronią, bo akurat masz coś do załatwienia w Urzędzie Skarbowym i musisz zgłosić się na określoną godzinę. Jak już wrócisz ze skarbówki i zostanie Ci chwila czasu, to faktycznie weż sobie grabki i szpadelek, zdeemontuj jedną jezdnie Al. Silorskiego i posadż sobie bratki. Przepraszam za to ostatnie zdanie, ale uważam, że nieprzemyślane opinie należy ripostować w sposób czytelny dla adwersarza.

00

luzik ~luzik (Gość)08.09.2011 11:50

Do prowadzących zażartą dyskusję:
a może wziąć pod uwagę przeniesienie Piotrkowa na teren bardziej sprzyjający budowie dróg?
Komu potrzebna jest ta przebudowa? Czy obecną al.Kopernika żle się jeżdzi? Myślę, że problem leży gdzie indziej: po prostu jest konieczność "przerobienia" paru milionów. Przy okazji jakieś "grosze" i tak trafią tam gdzie trzeba - czyli do kolegów, którzy akurat potrzebują i potrafią się odwdzięczyć.

00

luzik ~luzik (Gość)08.09.2011 11:55

Swoją drogą, może ktoś zrobiłby zestawienie innych absurdalnych pomysłów, które strzeliły do łbów miejski myślicieli?
Proponuje dwie odrębne klasyfikacje; dla pomysłów zrealizowanych i dla pomysłów proponowanych, które na szczęście diabli wzięli.

00

ELW ~ELW (Gość)08.09.2011 14:59

Szczepan !!!! Jeszcze jedna sprawaa. Samoloty też po "Twoim" niebie latają a Straż Miejska nie ma ani jednego F-16.???

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat