metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
mol molranga10.07.2011 22:15

Porażka, żeby ludzie rządzący naszym regionem nie mieli wizji regionu na rok 2050. Nic z tego art. nie wynika. Europa zmierza do zielonej energii, a żaden polityk nic o tym nie wspomniał.

10

Irbis ~Irbis (Gość)11.07.2011 08:50

Cytuję:
Być może już będą hybrydowe samochody, zlikwidujemy stacje benzynowe

Pan Mazur chce więc paraliżu komunikacyjnego.
Samochody hybrydowe potrzebują stacji benzynowych!
Co innego np. elektryczne. Wizja rozwoju żeglugi pasażerskiej na Wolbórce, o Strawie nie wspominając, chyba przerasta nawet moje poczucie humoru!
Licząc na poprawę nastroju, powiększyłem więc dołaczoną ilustrację.
Przerażające! Ten sam łysy trawnik na skrzyżowaniu, stara aluminiowa wiata na przystanku (zabytek????), drzewka, które przez 40 lat nie urosną! Jedyne pozytywne sygnały to mały ruch (widocznie te dwa samochody są elektryczne) i ciągle czysta fasada "Focusa".
Ech, jacyś zdolni graficy w tym 2050 będą?????

10

szczawik szczawikranga11.07.2011 10:08

"Piotrkowianin" napisał(a):
Ten srebrny przejechał przez podwójną ciągłą linię i nie włączył kierunkowskazu. Jaki mandat dostałby w 2050 roku? ;)

1000 rubli rosyjsko-chinskich;)

Komentarz był edytowany przez autora: 11.07.2011 10:09

10

Piotrkowianin Piotrkowianinranga11.07.2011 10:13

"Irbis" napisał(a):
Ten sam łysy trawnik na skrzyżowaniu, stara aluminiowa wiata na przystanku (zabytek????), drzewka, które przez 40 lat nie urosną!

Urosły, ale zostały wycięte w 2022 i ponownie w 2044, żeby nie zasłaniać Focus Malla. ;)

10

kris krisranga11.07.2011 10:23

Za 50 lat, coś takiego jak Focus Mall w obecnej formie przestanie istnieć ;) wszystkie zakupy będą opierały się na internecie (lodówki które składają zamówienia). Wydaje mi się, że samochody będą już tylko elektryczne i nie będą aż tak kosmiczne jak na tym zdjęciu.

10

Piotrkowianin Piotrkowianinranga11.07.2011 11:19

"kris" napisał(a):
Za 50 lat, coś takiego jak Focus Mall w obecnej formie przestanie istnieć ;)

A za 39 lat?

10

sklave ~sklave (Gość)11.07.2011 12:01

Piotrków stanie się najbardziej odwiedzanym miastem we Wspólnej Europie ze względu na zachowane zabytki z 19 i 20 wieku. W 2050 roku będzie dobrze funkcjonując skansenem wyróżniać go będzie lasek z rosłymi chojniaczkami oraz pomnik na wzgórzu Wielkiej Trójcy Piotrkowskich Społeczników - Błaszczyńskiego, Dziemdziory, Mazura.
Wszystkim zwiedzającym będzie serwowane ciasto, regionalny przysmak zwany Mazurkiem Piotrkowskim.
.................................cdn.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga11.07.2011 12:37

"sklave" napisał(a):
Piotrków stanie się najbardziej odwiedzanym miastem we Wspólnej Europie ze względu na zachowane zabytki z 19 i 20 wieku. W 2050 roku będzie dobrze funkcjonując skansenem wyróżniać go będzie lasek z rosłymi chojniaczkami oraz pomnik na wzgórzu Wielkiej Trójcy Piotrkowskich Społeczników - Błaszczyńskiego, Dziemdziory, Mazura.
Wszystkim zwiedzającym będzie serwowane ciasto, regionalny przysmak zwany Mazurkiem Piotrkowskim.

Nie wiem co palisz, ale chyba to jest nielegalne.

10

sklave ~sklave (Gość)11.07.2011 12:53

"Piotrkowianin" napisał(a):
Nie wiem co palisz, ale chyba to jest nielegalne.

To nie od palenia, to po tym cieście gdzie jednym ze składników jest mak.
Taką tylko wizje miałem.

10

Aman Amanranga11.07.2011 17:44

Kiedy zrobiono to zdjęcie? Czy to jakieś nowe, nieznane jeszcze auta projektu piotrkowskich władz?

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat