Porażka, żeby ludzie rządzący naszym regionem nie mieli wizji regionu na rok 2050. Nic z tego art. nie wynika. Europa zmierza do zielonej energii, a żaden polityk nic o tym nie wspomniał.
Pan Mazur chce więc paraliżu komunikacyjnego.
Samochody hybrydowe potrzebują stacji benzynowych!
Co innego np. elektryczne. Wizja rozwoju żeglugi pasażerskiej na Wolbórce, o Strawie nie wspominając, chyba przerasta nawet moje poczucie humoru!
Licząc na poprawę nastroju, powiększyłem więc dołaczoną ilustrację.
Przerażające! Ten sam łysy trawnik na skrzyżowaniu, stara aluminiowa wiata na przystanku (zabytek????), drzewka, które przez 40 lat nie urosną! Jedyne pozytywne sygnały to mały ruch (widocznie te dwa samochody są elektryczne) i ciągle czysta fasada "Focusa".
Ech, jacyś zdolni graficy w tym 2050 będą?????
1000 rubli rosyjsko-chinskich;)
Urosły, ale zostały wycięte w 2022 i ponownie w 2044, żeby nie zasłaniać Focus Malla. ;)
Za 50 lat, coś takiego jak Focus Mall w obecnej formie przestanie istnieć ;) wszystkie zakupy będą opierały się na internecie (lodówki które składają zamówienia). Wydaje mi się, że samochody będą już tylko elektryczne i nie będą aż tak kosmiczne jak na tym zdjęciu.
A za 39 lat?
Piotrków stanie się najbardziej odwiedzanym miastem we Wspólnej Europie ze względu na zachowane zabytki z 19 i 20 wieku. W 2050 roku będzie dobrze funkcjonując skansenem wyróżniać go będzie lasek z rosłymi chojniaczkami oraz pomnik na wzgórzu Wielkiej Trójcy Piotrkowskich Społeczników - Błaszczyńskiego, Dziemdziory, Mazura.
Wszystkim zwiedzającym będzie serwowane ciasto, regionalny przysmak zwany Mazurkiem Piotrkowskim.
.................................cdn.
Nie wiem co palisz, ale chyba to jest nielegalne.
To nie od palenia, to po tym cieście gdzie jednym ze składników jest mak.
Taką tylko wizje miałem.
Kiedy zrobiono to zdjęcie? Czy to jakieś nowe, nieznane jeszcze auta projektu piotrkowskich władz?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!