Uwolnić Tarkę! To polityczna granda! Prześladowania za przekonania. Zazdrość i zawiść zwykła. Wolność dla Wójtowej!!!
Wiesz coś? To donieś CBA jako praworządny obywatel. A nie tak ni z gruszki, ni z pietruszki - ja coś wiem, ale nie powiem.
Żniwa to dopiero w sierpniu.
dzięki pani wojt nawet niektorzy mieszkania socjalne podostawali pomimo ze mieli swoje lokum,nie ma sprawiedliwości
A moze ktos powiaze to wszystko z wyrzuceniem jakis czas temu księzy z Kleszczowa. Inni powinni zaczac sie juz bac. Przeciez to nie tylko wójt ...A co tam slychac u dyrekcji gimnazjum?
Mam to gdzieś.
A w życiu są sprawy milion razy bardziej warte odnotowania.
Młoda lekarka wczoraj zmarła.
http://wyborcza.pl/1,75248,9614566,_Mloda_lekarka__Ewa_Szumanska_zmarla_w_wieku_90_lat.html
Dwa lata temu, po śmierci Zbigniewa Zapasiewicza i Leszka Kołakowskiego napisała: "Po śmierci znanych i podziwianych ludzi mówi się, że świat będzie już inny. Często jest to rytualny frazes, tym razem zabrzmiał mi wyjątkowo prawdziwie. Może dlatego, że świat bardzo zmarniał. Wystarczy spojrzeć na polityków, "mężów stanu", twórców, myślicieli. Tych ludzi, na których świat instynktownie spogląda w przełomowych dla siebie momentach - i u nich szuka odpowiedzi. A teraz jakoś pusto. Zadziwiająco pusto."
to cba to zla organizacja jest i niepotrzebna w dodatku duzo ludzi zatrudnia i zadnych efektow, a ze ktos ziemie kupil i sprzedal,co w tym dziwnego?
Jakby ludzie chcieli to by nie sprzedawali, widocznie cena im odpowiadala,a ze przekfalifikowana ta ziemia na dzialki budowlane: Zycie.
Nielubie cba bo to spuscizna posmotkowskiego pisu
Tutaj chodzi, o to że urzędnik publiczny wykorzystywał swoją funkcję (wiedzę) do zakupu ziemi po okazji, a sprzedawał ją z zyskiem na swoją korzyść prywatną.
Za komuny i u jej schyłków takie procesy były normą. Przecież ilu jegomości wykorzystując wiedzę nt. budowy dróg, rozwoju miast potrafiło doskonale wykupić za grosze ziemię by później sprzedawać ją samemu lub przez podstawione osoby państwu lub prywatnemu kapitałowi z zyskiem.
Za takie coś co ta Pani jak domniemam odwaliła powinna dostać 25 lat paki i oddać wszystko co do grosza, a na kapitał, który od niej zakupił tę ziemię powinno się nałożyć dodatkowe 20% podatku - jako pośrednikowi w obrocie.
większość włodarzy ma coś za uszami to pewne,nie mniej winni są radni,którzy za byle ochłap podnoszą łapy nie wiedząc często co uchwalają ,w tym wypadku pewnie kilku też kupiło po spłachetku innych córki zostały asystentkami pełnomocnikami...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!