Słuchajcie,w tamten czas przechodziło mnóstwo burz których wszystkich nie mogłe, ogarnąc.A po drugie stoje przy swoim.To w żadnym wypadku nie była trąba powietrzna!Nie zanotowałem tego na radarach,ani łowcy którzy w tamtym rejonie byli.Jak kolega wspomniał to mogło byc bow echo,które poprzedziło właśnie takim silnym prądem zstępującym z komórki burzowej.Na youtube jest masa filmów z tamtej nawałnicy.Wyraźnie widac co powoduje zniszczenia.Ściana deszczu i kierunkowy wiatr o predkości dochodzącej do 120km/h. Mam potwierdzenie od Skywarn Europe że w tym temacie mam rację,bo na imgw nie mo co liczyc.Do tej pory tłumaczą sie awarią czujników i rejestratorów.
do kolegi powyżej : Mówisz że wszystko się kręciło a leja nie było widac...no dobrze,w takim razie co widziałeś?co to było za zjawisko? Nie znasz mnie,nie widziałeś,nie wiesz z kim pracuje to nie oceniaj...
Do pozostałych : Każda grupa łowców burz która nie ddotarła na czas na miejsce,jest po czasie celem określenia zniszczeń i potwierdzenia wystapienia zjawiska.A po za tym,tak sie nabijacie...sami się tym zajmijcie i zobaczycie czy to takie łatwe zajęcie...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!