no czekałem na to az ktos powie ze burze to wina rządu :D
Za komuny to nie było do pomyślenia. Takie rzeczy się nie zdarzały. A teraz raz po raz.
Współczuję rodzinom ;( nie wyobrażam sobie jak silny był wiatr by narobić tyle szkód ludziom..
Wyrazy współczucia........
Nierozumiem dlaczego artykuł jest o trąbie powietrznej ,której tak naprawdę tam nie było.Nawałnica z silnym wiatrem i obfitym deszczem i piorunami a lejkiem zwisającym z chmury stropowej to spora różnica.Łowcy burz nie stwierdzili w tym dniu takiego zjawiska w regionie.Nawet nie ma żadnego potwierdzenia na stronie raportującej takie wydarzenia.Ja osobiście też takiego zjawiska nie przewidziałem i na odczytach radarowych również nic nie było.To była poprostu gwałtowna burza z silnym zstępującym prądem powietrza z chmury burzowej który przyniósł właśnie taki wiatr i spowodował takowe uszkodzenia.Niebawem wybieram się na miejsce zdarzenia by potwierdzić moją i innych łowców burz Teze.
Czyli jak wrócimy pod rządy Rosji to nie będzie juz w kraju ani powodzi ani nawałnic?
A kiedy u nas przestanie padać i grzmieć? Pierwsza burza była po 4 nad ranem w czwartek... Trochę ta burzowa pogoda się u nas zatrzymała.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!