Największą paranoją jest fakt, że zwierzyna w stanie wolnym jest własnością Skarbu Państwa a za szkody wyrządzone przez nią mają płacić myśliwi!
a są urządzenia od wysiewu kukurydzy w lesie, które rozwiązują problem. od dawna stosowane w wielu nadleśnictwach i kołach. jedzie ciągnik przez las z taką maszynką i po kłopocie. w łódzkim firma łuczak spod sieradza takie robi np.
Ludzie trochę mylą pojęcia. To człowiek zagrabił naturalne środowisko tych zwierząt - np budowa S8 pod Łaskiem - wycięto las i zwierzęta wychodzą na jezdnię. I to człowiek musi w sposób właściwy i humanitarny pomóc tym zwierzakom. Niech rolnicy tacy zachłanni nie będą i sobie mur postawią.
Ja też miałem podobny problem, ale zakupiłem w fajnym sklepie w Piotrkowie - dobry elektryzator w niezłej cenie- i już mam problem z głowy. Teraz jem dziczyznę.
Jak ryba żywi sie rybą zwierzę zwierzęciem tak człowiek człowiekiem. A na końcu tego łańcucha pokarmowego jesteśmy niestety my rolnicy
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!