Ci wszyscy młodzi bez doświadczenia na wrotki zapraszam a nie się pchać za kółko
sory ale nie zawsze wina lezy po stronie kierowcy, to ludzie wchodza pod kola i nie patrza..
To jak mają zdobyć to doświadczenie ?
I masz rację i nie masz.
Kierowca też powinien patrzeć ;->
piesi tez nie sa bez winy. wlasnie ładuja sie nieraz prosto pod auto a pozniej płacz i lament....
Się nie ma samochodu, się nie myśli o prawach fizyki i zachowaniu pojazdów... Oj tam przecież mają taaaaaaaakie drogie samochody... wyhamują przecież. a ja jako pieszy mam zawsze i wszędzie pierwszeństwo na drodze - a gdyby ze mną jakiś pan/pani z auta zadzierali wzywam policjantów - o! Myślenie typowego pieszego
Pasy są dla pieszych i zawsze trzeba przewidzieć,że ktoś może się na nich znaleźć. Tak mnie uczył konstruktor 20 lat temu i tego się trzymam.
Musi zmienić się kultura jazdy i sytuacji na pasach .
W krajach zachodnich to podchodząc do pasów auto się zatrzymuje. A piotrkowscy kierowcy mają czelność trąbić jak się przechodzi i jest się na prawej części a oni na lewej bo im się nie chce nogi z gazu zdjąć i przyhamować jeszcze przed 8 jak dzieci do szkoły idą.
Nie powiem bo jest szereg uprzejmych ale chamstwa nie brakuje. Do tego to ciągłe przekraczanie prędkości !!!
Pasy powinny być miejscem " świętym " zwłaszcza w mieście widząc zbliżających się pieszych powinno się lekko hamować a nie dodawać gazu.
Tak sie dzieje w cywilizowanych krajach.
Nasz - to jednak (jak życie pokazuje) dziki kraj ;-)
U nas więcej buraków za kierownicą,niż rozumnych ludzi...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!