Po pierwsze primo Kierowca bezwzględnie ma obowiązek zwrócić uwagę przy przejściach dla pieszych. To kierowcy maja obowiązek szczególny zachowania uwagi i myślenia za pieszego. Po drugie zgadzam się że pieszym wydaje się że jak jest przejście to już nie trzeba uważać. Jest ciemno ulice są słabo oświetlone lub wcale i nie widać czasami osoby ubranej na ciemno która wchodzi na pasy. Pieszy powinien dbać o swoje 4 litery .Już nawet nie mówię o babciach które wchodzą poza pasami i nawet się nie rozejrzy weź na taka zatrąb to cie jeszcze wyzwie. Albo ostatni przykład. Dotaczam się do przejścia dla pieszych. Pieszy ma czerwone światło no to chce ruszyć a gościu na pasy i co ja po hamulach a gościu mi pokazuje że są pasy a ja mu że jest czerwone dla niego no to gości mi Fakersa i w nogi. Więc ja wychodzę z takiego założenia jadę uważam za siebie i za pieszego idę pieszo uważam za siebie i za prowadzącego tego się trzymam i jest ok.
Też by mnie dziś potrącił samochód ,przechodząc przez pasy kierowca nagle ruszył i prawie otarł się o mnie a miałam jeszcze około metra do przejścia ,taka jest kultura w Polsce
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!