metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Brodacz ~Brodacz (Gość)16.09.2013 18:30

Widzę, że PIOnki nawet nie umieją przegrać. Nie wspominając o przegraniu z honorem, bo honoru to u nich nie widziałem ani za grosz. Nawet sami nie zdają sobie sprawy z tego, jak bardzo są śmieszni. Zrobili z siebie pośmiewisko na całą Polskę. Wydali dużo kasy na całą akcję i nic z tego nie mają.

00

facet z Piotrkowa ~facet z Piotrkowa (Gość)16.09.2013 18:55

Nie jestem ani za prezydentem, ani przeciwko niemu. Idealny nie jest, ale i gorszych od niego było wielu i wielu może być. To, że nie poszedłem na wybory nie oznacza, że stoję murem za prezydentem. Oznacza to, że sam pomysł referendum był dla mnie kompletnie idiotyczny. Gdyby odwołano prezydenta, to nawet nie wybieralibyśmy nowego dla porównania, żeby zobaczyć czy jest lepszy od obecnego, a byłby jakiś komisarz wybierany przez Tuska, który pewnie pierwszy raz zajrzałby do naszego miasta i miałby go kompletnie gdzieś. I po to poszły tysiące, albo i więcej złotych na ulotki, gazetki i propagandę rodem z czasów komunistycznych? Czytałem, te ulotki i gazetki i w głowę zachodziłem jak mało wykształceni muszą być ci ludzie, którzy to zorganizowali. Obawiam się, że menele spod sklepu, czy młoda kadra robotnicza bez matury jest w stanie wymyślić lepsze hasła i mocniej przekonać ludzi do własnego zdania. Ludzie, którzy wymyślili tą krzyżówkę (osobiście lubię krzyżówki), w których trzeba było wpisać m.in. "Ile nakradł obecny prezydent", czy "Kogo przekupił prezydent" powinni zajrzeć do lekarza. Propaganda niczym z komuny i do tego większość z tego okazała się kłamstwem.
I dlatego ja mam iść wspomagać ich w tym pomyśle referendum? NIGDY! Nie mam zdania co do prezydenta, bo tak jak wspomniałem już może być lepiej, a może być gorzej. Obecnie większe łajno robi pan Tusk i spółdzielnia mieszkaniowa, w której zamieszkuję. Ale czytając to co proponują organizatorzy referendum, skutecznie zniechęciłem się do pomysłu referendum, dlatego też nie miałem zamiaru na nie pójść. Niech mi ktoś jeszcze powie, że ci co nie poszli i nie wspomogli tej jakże absurdalnej inicjatywy mają w nosie nasze miasto, to aż mi dech zabiera na takich ludzi. Właśnie ci, co poszli (zarówno głosujący na tak i na nie) dają się łatwo zmanipulować dennymi hasłami i ich zdanie całkowicie przeczy pomocy miastu.

00

yaccccek ~yaccccek (Gość)16.09.2013 20:16

Czy władza absolutna pozwoli na komentarze na epiotrkow

00

ja gosc ~ja gosc (Gość)16.09.2013 20:31

Pozdro dla chojniaka i PIOnkow jego i Pampucha

00

oluś ~oluś (Gość)16.09.2013 20:54

["karola"]ulotki prezydenckie nie odbiegały ani formą ani sposobem dostarczania od tego, co robiła PIO- tylko kto finansował PIO to wiemy, a nie wiemy kto finansował proprezydencką reklamę

00

BETTY ~BETTY (Gość)16.09.2013 20:58

I dlatego, że Kościół miesza się do polityki nie chodzę w niedziele na msze. Na początku nowej demokracji, gdy u o.o. Bernardynów zamiast kazania odżegnywano od czci i wiary tych, którzy pójdą głosować na Żyda - Tadeusza Mazowieckiego postanowiłam, że nie dam sobą manipulować tym, którzy mają dbać o moje sumienie i stan ducha..

00

a ~a (Gość)16.09.2013 20:58

Ciekawe że do referendum namawiał Pan Matusewicz który to sam siedział za łapówki z tego co pamiętam jak pełnił urząd Prezydenta Piotrkowa...PIO to porażka..

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga16.09.2013 21:32

"hhh" napisał(a):
podpisałam wniosek o referendum a nie poszłam głosowac.grupa odwołująca prezdenta popełniła bład przyjmując do siebie radziszewska ze wzglegu na te osobe nie poszłam

I tacy ludzie mają prawo wyborcze...

00

Lika ~Lika (Gość)16.09.2013 21:36

Nie wiem dlaczego, ale jak patrze na ludzi z PIO, to przypomina mi sie serial USA pt. THE WALKING DEAD. A wam ???

00

ramzi1910 ~ramzi1910 (Gość)16.09.2013 21:54

Panie Pampuch kto odda pieniądze za przeprowadzenie referendum?
Czy trzeba być super wizjonerem lub mega wróżką żeby wiedzieć że nie będzie frekwencji?
Z góry incjatywa skazana na niepowodzenie.
Z reszta po co zmiana prezydenta na rok przed wyborami?
Ale przecież tu nie chodziło o dobro mieszkańców tylko o czyjeś chore ambicje.Szkoda że płacone z Państwowej czyli naszej kasy.Dla jasności nie jestem zwolennikiem Pana Chojniaka.Może kiedyś będziemy mieć dobrego gospodarza takiego jak ma np.Wrocław albo Poznań.Czego sobie i wszystkim mieszkańcą Piotrkowa życzę.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat