I to jest glowny powod,dla ktorego Pampuch chce referendum :)
Kandydat na PREZYDENTA
p.SOKALSKI
Doceniony w Piotrkowie i....
ZWOLNIONY przez Chojniaka
DOCENIONY W ŁODZI
Dokładnie, nic nie trwa wiecznie. Pokażcie kandydata lepszego od Chojniaka, to też go poprę. Obawiam się jednak, że nie macie żadnego kandydata który by wygrał z Chojniakiem nawet w 2014 r. Ot i cała tajemnica.
Zawiedliscie mnie, tylko 1300 podpisów?! Po co robiliście takie pokazy siły- skoro nie jesteście w stanie nic doprowadzić do końca. Nie ufam wam już!!!!
Ach, wy, zdrajcy...
Pewnie, że Chojniak i jego klowni nie dopuszczą... Niech nie dopuszczają, proszę bardzo. Ale... Nic, nic, ale to nic nie trwa wiecznie. Nic nie trwa wiecznie.
W państwie prawa pewnie by tak było???
No ale mamy to co mamy:
.....
Złożenie wniosku o odwołaniu prezydenta przez samych mieszkańców - z inicjatywą w tej sprawie może wystąpić już grupa co najmniej 5 mieszkańców uprawnionych do głosowania.
Ważne!
Wniosek mieszkańców o odwołanie prezydenta może zostać złożony po upływie 10 miesięcy od dnia wyboru organu albo 10 miesięcy od dnia ostatniego referendum w sprawie jego odwołania i nie później niż na 8 miesięcy przed zakończeniem jego kadencji.
Zastanawiam się jak można mówić, że żyjemy w państwie prawa, gdy obserwujemy sytuację w której to w związku z kryzysem wywala się na bruk pracowników z Fiat Auto Poland, a w zamian córce premiera daje się samochodzik do testowania? Czy tylko mi wydaje się, że Fiat zbyt tanio kupił wdzięczność polskiego premiera?
więcej:
http://sklave.manifo.com/
Od początku wiedziałem, że nic z tego referendum nie wyjdzie.
Pełnomocnikiem powinna być osoba która miała z tym wcześniej do czynienia np. p. Witold Maćkowiak. gdyby nie wówczas obowiązujące przepisy ustawy która została później zmieniona przez Sejm na korzyść chętnych przeprowadzania referendum, Matusewicz zostałby odwołany przed upływem kadencji. Dlaczego za tą jakże ważną sprawę zabrał się Marcin Pampuch były rzecznik Matusewicza a nie Witold Maćkowiak, niech odpowiedzą sobie mieszkańcy którym po nocach śni się referendum o odwołanie prezydenta Chojniaka. Ja czekam do przyszłorocznych wyborów samorządowych bo na wariackich papierach takich spraw się nie załatwia. Chyba, że Marcin Pampuch chce odwołania prezydenta Chojniaka za to, że zwolnił go z pracy w urzędzie miasta.
No to Chojniak i rada miasta mogą spać spokojnie! Ciemnogród piotrkowski dalej ich będzie w wyborach popierał! A Piotrków dalej się będzie staczał. Inne miasta zgarną inwestorów, a w Piotrkowie będzie sypialnia i modlitewnik dla emerytów. Młodzi i zdolni, a nie mający koneksji mogą już się pakować i wyjeżdżać!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!