dkms który organizuje rejestrację potencjalnych dawców to prywatna fundacja robiąca to dla zysku. Fundacja polska jest klonem DKMS - niemieckiej fundacji zajmującej się tym samym. Dla Polaków nie jest obojętne do której bazy się zapiszą, za dawców z niemieckiej bazy polski NFZ płaci 20 tys. euro, a z polskiej 20 tys PLN. Poza tym - NIE MA ZAGWARANTOWANEJ OCHRONY ZDROWIA, RENTY ITP DLA DAWCY!!! (z tego co mi wiadomo). Jest odszkodowanie na wypadek zgonu. Za dużo by pisać. Proponuję się zainteresować i powiadomić innych. Nie jestem przeciwnikiem przeszczepów. Lepiej jednak zapisać się do polskiej bazy POLTRANSPLANTU NR 5. Sprawa szeroko pokazana w Ekspresie Reporterów (dostępna w necie). DKMS nie wytoczył z tego co mi wiadomo żadnej sprawy o zniesławienie. To są jedynie moje własne poglądy.
jezeli bys byl w mojej sytuacji to by dla ciebie nie mialo wiekszego znaczenie kto cie uratuje i za jakie pieniadze nie wazne co ile kosztuje nie wazne gdzie jest rejestracja wazne jest zeby znalezc dawce a w telewizji sie rozchodzi o piniadze jak w calej tej j......polsce
chce przyłączyć się do tej akcji już dawno o tym myślałam ale nie stać mnie żeby jechać np do Warszawy na badania więc zgłoszę się tu :)
witam wszystkich a szczegolnie ciebie koko wejdz na youtube.com oswiadczenie oswiadczenie fundacji dkms moze to cie przekona aby nie powielac nieprawdy i odbierac innym szanse na zycie jeszcze wnikliwiej mozesz poczytac o dkms polska na ich stronie gdzie opsuja swoje przezycia osoby ktore juz uratowaly komus zycie pozdrawiam
Adrianie drogi, mamo Adriana!
Bez dwóch zdań, akcja słuszna. Macie rację, nikt tego nie zamierza kwestionować.
Ale nasze wątpliwości budzi tylko i wyłącznie sama data. 20 listopada, dzień przed wyborami, w trakcie ciszy wyborczej.
Byłoby coś nie w porządku, gdyby potem się okazało, że jakiś kandydat za tym stał albo jacyś kandydaci.
Oby tak nie było, powodzenia!
absolutnie jest to akcja ktora organizuje ja wraz zdkms warszawskim prosze spojrzec na patronat nie ma tam zadnej polityki jest uniwersytet jana kochanowskiego klub mks piotrkowianin wladze miejskie umyly rece ze wzgledu na wybory a ja jestem absolutnie apolityczna jestem po prostu czlowiekiem ktory chce niesc pomoc osobom tak cierpiacym jak moj syn i ja pozdrawiam i nie dajmy sie zwariowac tej vcalej polityce
Obrzucę cię inwektywami, zwyzywam, nawypisuję insynuacji!
To tylko umiem, ale możesz właśnie dlatego na mnie liczyć!
Jak i reszta z tego forum już się o mojej pomocnej dłoni przekonała nie raz, nie dwa!!!
Wasz Ulubieniec 97-300.
Nie znam dogłębnie tematu,ale takie wpisy to już przesada.Rozumiem brak empatii , ale jeszcze tą swoją przywarę eksponować w internecie.Chamskie to i smutne.Precz z takimi wpisami,won bo poszczuję psem lub kotem!!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!