Ja już się pomału przyzwyczajam z myślą że mediateka powstanie . Pewnie można by te 40 milionów przeznaczyć na coś co moim zdaniem na prawdę przyniesie zyska dla miasta np wybudowanie aquaparku z prawdziwego zdarzenia bo w mieście takiego obiektu nie ma (basen na belzackiej z jedną zjeżdżalnia się nie liczy :) ). Ale jak już ma powstać to mam tylko nadzieje że Mediateka będzie działać i funkcjonować w całość przez cały czas i że będzie na nią stać każdego mieszkańca (no dobra większość) a nie tylko tych z wyższych sfer. Mam nadzieje że nie będzie jak z "starym aresztem " gdzie gdyby nie biedronka i restauracja obiekt byłby do zamknięcia , albo fokusem gdzie coraz mniej ludzi tam zagląda . Jeśli radni , Prezydent zagwarantują że Mediateka będzie otwarta w całej okazałość przez cały czas (długie lata a nie na początek na pokaz ) , że po pół roku nie będą pozamykane sale z karteczką chwilowo nieczynne , awaria które już nigdy nie będą otwarte , to jestem w stanie ugodowo spojrzeć na budowę mediateki z przyszłością dla naszych dzieci
To logiczne każdy jest przeciw a w dodatku na kredyt widać Kneset naciska na miasto bo innego wytłumaczenia nie ma gdyż nie mogą się doczekać kiedy odbiorą synagogę
Czy on najpierw wytłumaczył pytanym, co to jest mediateka? Czy tak od razu o 40 milionach im wyjechał.
Wszystko z tej mediateki jest w necie, wystarczy się gdzieniegdzie zalogować, czasem zapłacić 2 zł.
Ale takie akcje to głupota.
Przepraszam kiedy w Piotrkowie poloza asfalt, wynalazek Rzymian z 1 wieku przed nasza era..??
ktoś już to napisał i ja się powtórzę; mediateka tak, ale nie na kredyt, wszystko można, dopłacić do jakiegoś finansowania mniej lub więcej kasy ale całość w kredycie absolutnie.
A pan radny Sokalski, akcja po czasie i pod publikę przed wyborami aby pokazać, że jest ktoś taki w radzie miasta:)
Na zdjęciu widać jakby był wczorajszy, po syto zakrapianej imprezie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!