Inflacja - wywołana poprzez dodruk pustego pieniądza, socjalizm i "walkę z pandemią"; winę za to ponosi w pełni warszawski rząd.
Kryzys - też nie wziął się sam z siebie; wywołany sztucznie w celu ograbienia obywateli.
Wojna na Ukrainie - co ma wojna na Ukrainie do lokalnych podatków w Polsce?
Zmiany w prawie - tu jest prawdziwy problem. Prawo może być wujowe, ale powinno być stabilne, żeby ludzie wiedzieli, na czym stoją i mogli planować długoterminowo.
Wysokie ceny prądu - sztucznie wywindowane w celu wyniszczenia gospodarki i ograbienia ludzi z własności. Dziś czytałem artykuł opisujący, że ceny prądu w Azji są nawet 20 razy niższe od europejskich, zaś ceny gazu w USA siedem razy niższe, niż w UE. Zielona polityka eurokołchozu ma chyba na celu wygaszenie Europy, bo z kim będziemy w stanie konkurować? A w Polsce państwowe firmy energetyczne windują ceny, a łupami podzielą się z pisowskim rządem - przygotowywany jest już 50%-owy podatek od "nadzwyczajnych zysków". Mi to przypomina działalność korsarzy, którzy mogli "legalnie" łupić handlowe statki, pod warunkiem, że część "zarobku" odpalali królowi.
Zmiany w PIT - byłoby godne pochwały, gdyby te pieniądze zostały w kieszeniach podatników. Niestety, zasilają budżet centralny, a samorządy faktycznie dostały po kieszeni.
W nocy ulic oświetlać nie będą (w celu oszczędności), za to w dzień nadal trzeba doświetlać światłami samochodów (dla "bezpieczeństwa") - ciemnogród na miarę XXI wieku.
Super. Nowe drogi i ścieżki rowerowe to by się chciało. Ale parę złotych dołożyć. To już nie. Wstyd rodacy.
Chojniak najgorszy w historii tego miasta prezydent, a dziś w dodatku deszcz zalał mu miasto i jego sztandarowa inwestycje na ryneczku, niedawno oddaną totalną fuszerkę.
Jadzia - maszynka do głosowania tradycyjnie była za. Kto wybiera takich radnych-bezradnych? :/
To jest tragedia, za co mamy to płacić i z czego. Niech te barany pojadą na ryneczek po deszczu, przez Żeromskiego się przejada to jest skandal? tylko potrafią ciągnąć podatki, a miasto wyglada coraz gorzej. Obrzydliwe
Elita Piotrkowa jednej brzuch juz się rozlewa od obzarstwa ,druga długopisy roznosiła po mieszkaniach żeby tylko na nią głosować i trzeci co w kościele zasłabł . Słabo mi się robi jak na to patrzę
Bardzo dobrze! Ja bym jeszcze bardziej podniósł!!! Bo po następnych wyborach znów będą te same twarze czyli tzw, mniejsze zło :)))
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!