metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
antek ~antek (Gość)02.05.2013 19:51

nawet jak są kosze to pewien pancio stwierdził że cyt.MÓJ PIES JEST ZA MAŁY I NIE MOŻE SIĘGNĄĆ koniec cytatu

00

bizon bizonranga02.05.2013 20:11

wole zeby pies sie zesrał na trawnik niż pener zlał lub zesrał na klatke schodową lub pod śmietnikiem, albo centralni na chodnik przykrywając gazetą

00

antek ~antek (Gość)02.05.2013 20:35

bizon ciekawy język uczyłeś się od dociągów pod sklepem

00

edek ~edek (Gość)02.05.2013 22:12

[cytat="Tartu"] To co robić z kupą w woreczku ???
Zabierz do domu! Skoro tak kochasz swojego psa pokochaj i jego KUPĘ

00

YARO ~YARO (Gość)03.05.2013 00:42

"Tartu" napisał(a):
Na osiedlach brakuje koszy - wcale ich nie ma . A duże osiedlowe zamknięte na klucz. To co robić z kupą w woreczku ???
Najpierw trzeba zapewnić warunki a potem wymagać !!!

więc zanim sprawisz sobie psa pomyśl o wszystkich konsekwencjach jego posiadania a nie czekasz aż ktoś się za ciebie zamartwi. Możesz np. nauczyć psa korzystania z sedesu!albo kompostuj na balkonie i użyźniaj ziemię w kwiatkach (wzorem wieśniaków)
Brak koszy nie zwalnia nikogo ze sprzątania po psie!
twój pes - twój problem!!

Komentarz był edytowany przez autora: 03.05.2013 00:52

00

YARO ~YARO (Gość)03.05.2013 00:47

A jakbym tak np. zapragnął mieć słonia?
Czyj to jest problem, że się w drzwi na klatce nie mieści, że chodniki za wąskie i że wali kupy wielkości stodoły? Mój czy urzędu miasta?

00

Właściciel ~Właściciel (Gość)03.05.2013 02:10

spoko kupy sprzątam,nie mam gdzie ich wyrzucać, czekam aż dostanę mandat za wyrzucanie nieczystości do zwykłego kosza... tylko kupa psa się rozłoży,z buta się zmyje a te foliówki, plastiki, butelki i gruz już same nie znikną ... ale co ja tam wiem :)

00

none ~none (Gość)03.05.2013 07:44

czy wasi dziadkowie jadac furmanka ulicami Piotrkowa tez sprzatali jak kon narobil kupe na ulice Piotrkowa?

00

P51 ~P51 (Gość)03.05.2013 09:34

"mieszkaniec-bloku" napisał(a):
Ja co rano z okna widze te same pieski pod oknem zalatwiające sie, planuje kupno aparatu fot. z dużym zoomem, zrobione zdjęcia bede naklejach na słupach ogloszeniowych albo tablicach przed klatką schodowa, kto się przyłącza?

W tym dzikim kraju za coś takiego to właśnie Ty możesz zostać ukarany dużo surowiej, niż właściciel psa.
Uwieczniony na zdjęciu delikwent może Cię zaskarżyć z powództwa cywilnego za znieważenie wizerunku osobistego. Jak będzie miał dobrego ( czytaj bezwzględnego ) adwokata, to jeszcze bedziesz musiał wypłacić duuuże odszkodowanie...

00

Tartu Tarturanga03.05.2013 09:34

"YARO" napisał(a):
Brak koszy nie zwalnia nikogo ze sprzątania po psie!

Ja tego nie powiedziałem. Tylko zwracam uwagę na dość znaczący problem. Poza tym brak koszy to uciążliwość nie tylko dla posiadaczy psów.
Place podatki, czynsz itp. jeszcze w tamtym roku 30 zł opłaty za posiadanie psa, więc mam prawo wymagać żeby były kosze, a nie rezygnować z posiadania psa.
Bo jak sobie to wyobrażasz, że ktoś zmieni adres i jak nie będzie koszy to ma się pozbyć psa ?

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat