nawet jak są kosze to pewien pancio stwierdził że cyt.MÓJ PIES JEST ZA MAŁY I NIE MOŻE SIĘGNĄĆ koniec cytatu
wole zeby pies sie zesrał na trawnik niż pener zlał lub zesrał na klatke schodową lub pod śmietnikiem, albo centralni na chodnik przykrywając gazetą
[cytat="Tartu"] To co robić z kupą w woreczku ???
Zabierz do domu! Skoro tak kochasz swojego psa pokochaj i jego KUPĘ
więc zanim sprawisz sobie psa pomyśl o wszystkich konsekwencjach jego posiadania a nie czekasz aż ktoś się za ciebie zamartwi. Możesz np. nauczyć psa korzystania z sedesu!albo kompostuj na balkonie i użyźniaj ziemię w kwiatkach (wzorem wieśniaków)
Brak koszy nie zwalnia nikogo ze sprzątania po psie!
twój pes - twój problem!!
A jakbym tak np. zapragnął mieć słonia?
Czyj to jest problem, że się w drzwi na klatce nie mieści, że chodniki za wąskie i że wali kupy wielkości stodoły? Mój czy urzędu miasta?
spoko kupy sprzątam,nie mam gdzie ich wyrzucać, czekam aż dostanę mandat za wyrzucanie nieczystości do zwykłego kosza... tylko kupa psa się rozłoży,z buta się zmyje a te foliówki, plastiki, butelki i gruz już same nie znikną ... ale co ja tam wiem :)
czy wasi dziadkowie jadac furmanka ulicami Piotrkowa tez sprzatali jak kon narobil kupe na ulice Piotrkowa?
W tym dzikim kraju za coś takiego to właśnie Ty możesz zostać ukarany dużo surowiej, niż właściciel psa.
Uwieczniony na zdjęciu delikwent może Cię zaskarżyć z powództwa cywilnego za znieważenie wizerunku osobistego. Jak będzie miał dobrego ( czytaj bezwzględnego ) adwokata, to jeszcze bedziesz musiał wypłacić duuuże odszkodowanie...
Ja tego nie powiedziałem. Tylko zwracam uwagę na dość znaczący problem. Poza tym brak koszy to uciążliwość nie tylko dla posiadaczy psów.
Place podatki, czynsz itp. jeszcze w tamtym roku 30 zł opłaty za posiadanie psa, więc mam prawo wymagać żeby były kosze, a nie rezygnować z posiadania psa.
Bo jak sobie to wyobrażasz, że ktoś zmieni adres i jak nie będzie koszy to ma się pozbyć psa ?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!