Zgadzam się z cieciorką, źle ci się wydaje. Każdy pies trzymany długotrwale na uwięzi (łańcuchu) przeżywa ogromny stres psychiczny, mam propozycje skoro nie dajesz się przekonać to zrób mały test, przywiąż się łańcuchem do budy, i zobacz jak to jest (ale nie na 2 minuty posiedź tak trochę) poczujesz jak jest to nie fajne.
A jednak źle Ci się wydaje...
Ja bym usypiała ludzi, którzy te psy wyrzucają lub tych, co wypisują takie komentarze!!!
- Już dawno podejmowałam inicjatywę, aby wybudować schronisko międzygminne, ale mój apel pozostał bez echa. Cytat: (Pani Grażyna Fałek): Dlatego kolejny raz apeluję o podjęcie takich działań. Gminy powinny zebrać się razem, określić, w jakich kosztach będą partycypować, znaleźć odpowiedni teren i otworzyć schronisko, gdyż nasza doraźna pomoc w drastycznych przypadkach nie rozwiązuje tej kwestii – podkreśla Grażyna Fałek.
Co pani za dyrdymały opowiada. Jest pani sekretarzem generalnym TONZ w Polsce z siedzibą w Warszawie, i pani psim obowiązkiem jest ten problem rozwiązać. gdyby nie pewne osoby o których się nie mówi i nie pisze, to nie byłoby schroniska w Piotrkowie co przypisuje pani sobie. Zatrudnić hycla jak było dawniej nie wyłapuje psy i robi z nimi to co powinien. I problem się sam rozwiążę. Pies tak jak w USA nie powinien być dłużej niż 14 dni. Powinien być uśpiony a wy opiekunki zostanie ie bez pracy a miasto zaoszczędzi w budżecie miasta.
i prawidłowo. Tak powinno być!
sama się uśpij. Zobacz ile miasto by zaoszczędziło.
A co z Gminą Sulejów?
W artykule wspomina się o gminach Wolbórz, Wola K, Moszczenica...
A Sulejów?
Proszą (ochotników) spróbować się dowiedzieć, co się dzieje z biednymi bezpańskimi psami? Z którym schroniskiem jest podpisana umowa?
Wyłapują je pracownicy gospodarki komunalnej, a potem?...
Wsiąkają jak kamfora?...
Kontynuując Twój tok rozumowania, należałoby też uśpić wszystkich bezdomnych, bezrobotnych, rencistów... To byśmy zaoszczędzili. :/
Rencistów i emerytów ZUS usypia przecież już od dawna!
Nihil novi sub sole. Każdy zna zasadniczy cel działalności Zakładu Utylizacji Społeczeństwa.
PS A oto, na jaki kolejny bezbrzeżny idiotyzm ZUS wyda teraz Twoje pieniądze, bo szklane pałace z marmurami już pobudował i urzędników w ciepłych krajach już przeszkolił. A coś robić trzeba:
http://www.emetro.pl/emetro/1,85648,8795128,ZUS_spyta_nas__czy_go_lubimy.html
Okolice nowego schroniska dla zwierząt w PTB - psy wałęsają się całymi stadami lub w małych grupkach po 2-3 psy. Trafiają się też i pojedyncze osobniki dość duże. Pewnie idą w kierunku schroniska kumpli odwiedzać.
pani Fałek weś się w końcu za robotę anie skamlaj o dotacje z kasy podatników.Wstyd i hańba!!!!!niechaj panią ogarnie ponieważ ludzie nie mają żarcia.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!