Ale przecież mówimy o "nowych" psach. Nikt przy zdrowych zmysłach nie wprowadzi opłaty na psy które już żyją w domach, bo skończy się to tak jak opisujesz.
Tylko to są koszty, których przyszli "właściciele" mogą nie do końca dostrzegać. Kwota zaporowa 1000 zł to właśnie zabezpieczenie, przed kaprysem dzieciaka pod choinkę bo pies to nie zabawka i nie można go wyrzucić jak się znudzi, a wielu rodziców nie zdaje sobie z tego sprawy.
Na podobnej zasadzie ja mogę się oburzać, że jako miłośnik samochodów, przy rejestracji muszę wydać w najlepszym wypadku około 2000 zł choćbym nie wiem jak starego rzęcha rejestrował..
Ja tam pójdę dalej. Może tak zorganizujemy masowe usypianie polityków, tej całej niby-elyty polskiej, bo przecie nie może tak być, że ludzie umierają bo nie ma pieniędzy na leki, operacje itd a potrafimy utrzymywać tysiące darmozjadów i przejadaczy publicznej kasy?!
Pani pisze, jakby nie wiedziała, że jest akurat na odwrót.
To właśnie ci politycy, te niby-elyty całkiem udanie uśpiły nasze społeczeństwo. Pobudka będzie baaardzo nieprzyjemna. Nie mówiąc już o tym - bo to jasne - że z ręką w nocniku!
A Pani tak to wszystko gdzieś z zasłyszenia, czy Pani też psiara?!
Pan ponoć czytasz te moje trawione korozją wywody, ale nie zauważyłeś Pan, że powątpiewać raczę w jakiekolwiek społeczne przebudzenie?! Większość już od dawna bezwiednie pływa sobie w tym nocniku. A humor mam nie od dziś wręcz absurdalny.
Jak wesz? No, jaka - Aman - wesz?! Weź się! Wieź się! Kombinujesz jak koń pod górę, a tu chodziło "pani Fałek wieź się w końcu..."
Ona ma się dokądś zawieźć.
A może się mylę? Może "pani Fałek weź się w końcu..."
Do roboty, na przykład.
Jam oczytana i oprócz Dostojewskiego czytuję czasem poradniki o treści wszelakiej. Doszłam już do tych na literę 'p'.
P jak pies.
Skoro można było pozbyć się wojsk sowieckich, to proszę mi nie mówić, ze nie da się pozbyć ZUS i OFE.
http://www.polskatimes.pl/opinie/wywiady/344619,gwiazdowski-gdyby-nagle-zlikwidowac-gielde-polska-by-sie-od,id,t.html#material_1
To jest nas już dwóch tak samo myślących.
Trzymajmy się, zaraz nas zaszczekają...;-)
Spod klawiatury mi wyjęłaś :-)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!