metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Irbis ~Irbis (Gość)22.08.2013 10:59

Cóż, głos mieszkańca, i jeszcze pieszego się nie liczy. W trakcie tego remontu rozmawiałem z Wydziałem Inwestycji, z Zarządem Dróg, z wykonawcą. Nikt problemu nie widzi. Wszystko jest O.K, zgodnie z projektem itd.
Pan wykonawca przekonał mnie, że krawężnik jest w tym samym miejscu, a barierka jest wewnątrz - bo "tak mu kazali" (kto kazał, nie powiedział). Przejście ma w najwęższym miejscu 87 cm. Było około 100 cm, bo tyle mają 2 płyty chodnikowe.
Dlaczegóż to jezdni zwężyć nie wolno????
Czy ruch kołowy zawsze ma najwyższy priorytet?
A co z likwidacją barier dla niepełnosprawnych? Bo tu chyba zbudowano barierę.
W Łodzi i Kielcach działają rzecznicy osób niezmotoryzowanych. Może by tak u nas????
Kto wie, jak powołać taką instytucję???

00

ktoś ~ktoś (Gość)22.08.2013 12:58

Dzieci są złe, bo nie chcą ustąpić miejsca przy przejściu, mieszkańcy są źli, bo piszą prawdę, że przejście za wąskie. tylko urzędnicy są świetni, bo za nasze pieniądze nawet nie pomyślą, by coś zrobić porządnie. Najlepiej zostawić jak było dobrze czy źle, ale było i o co chodzi. Na kolana przed władzą. Jest jedyna i świetna, a kto przeciw zabić.

00

kurzajka ~kurzajka (Gość)22.08.2013 18:19

Panie Prezydencie Chojak rozmawiałem z Panem, że dawno nadszedł czas na zmiane doradców.... no i kolejny babol.......

00

qwer ~qwer (Gość)22.08.2013 20:50

problem wylaczyc jedna strone dla pieszych i zrobic w koncu dobry chodnik w tym miejscu ale opracowanie projektu przetarg itp masa pieniedzy......

00

ciekawe ~ciekawe (Gość)23.08.2013 09:05

1go listopada będzie preludium tego remontu jak ludzie będą iść na cmentarz i z niego wracać.

00

darek ~darek (Gość)23.08.2013 22:47

Martens marzeniem jest zebys wyniosl sie miasta, tylko.narzekasz, ale robic innego jak spisz przy komputerze

00

martens ~martens (Gość)24.08.2013 05:24

"darek" napisał(a):
Martens marzeniem jest zebys wyniosl sie miasta, tylko.narzekasz, ale robic innego jak spisz przy komputerze

twoje niedoczekanie..... dalej sobie dopisz.

00

tutaj tutajranga24.08.2013 15:18

Ja to widzę tak:
Facet od projektu zostanie pozbawiony premii w wysokości 15 tysięcy złotych za zły, czy niedoskonały projekt. Nagłośni się to i ludzie powiedzą, ze jest jednak sprawiedliwość.
Następnie ogłosi się przetarg na poprawienie spapranego remontu. Kto "wygra", ten "wygra". Zarobi krocie.
Za pół roku ogłosi się cichy, ale zgodny z przepisami "przetarg" na kolejny remont do spaprania. Wygra ten od poprzedniego spapranego remontu i dadzą mu tyle, ile trzeba plus zaległe 15 tysięcy z odsetkami...

00

Redaktor Maj ~Redaktor Maj (Gość)28.08.2013 14:26

Przykra jest ta ignorancja wobec ludzi niepełnosprawnych i kobiet z wózkami.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat