Super sprawa, naprawdę. Tylko dlaczego projekt z ubiegłorocznego glosowania a dotyczacy tej samej części miasta, nie doczekał się realizacji? Chodzi mi konkretnie o wjazd na teren Osiedla Łódzka- Sadowa z ulicy Łódzkiej. Nic się w tym temacie nie dzieje. Czy Pan Prezydent udziela zezwolen tylko indywidualnie?
Niech to będzie pocałuj i jedź, a nie pocałuj i wyjdź z auta blokując dwa pasy ruchu. Z rana jest tragedia. Postawić tam straż miejską i po tygodniu problem korków zniknie.
A to ciekawe. Na zdjęciu jest radiowóz - nigdy tam "ich" nie widziałem. A może to fatamorgana?
A na filmie codzienne sytuacje na które ani policja ani straż miejska nie reaguje. Po prawej stronie widać zaparkowany niebieski samochód, za znakiem zatrzymywania, a przed samym przejściem dla pieszych. Widać jak bardzo utrudnia ruch, zwłaszcza że samochody zatrzymały się, żeby przepuścić pieszych. Ta mapa zagrożeń to wielka fikcja.
generalnie to rodzice mogli by wjezdzac brama od stron harcowki,przejezdzac dziedzincem, wysadzic dzieciaka i wyjezdzac od stolowki
Super! A co z Podstawówką nr 12!? Codziennie rano od 7:30 do 8:10 jest tam armagedon. Ludzie podjeżdżają pod same pasy (kto zna ten wie) i tam wysadzają dziciaki. Codziennie stwarzają zagrożenie dla wszystkich na drodze i chodnikach! Dodatkowo zaparkowane auta pod barierami przy chodnikach. Też mam dziecko ale wysadzam je przy biedronce na parkingu!
lepiej jest budować mediatekę stawić mury w rynku i poprawiać płot w parku zamiast zadbać o naszych najmłodszych o ich bezpieczeństwo ul wysoka cała powinna być poszerzona
Nie będzie pocałuj i jedź,tylko będzie zaparkowanie auta,odprowadzenie dziecka,pocałowanie i odjazd.Bo co mi zrobicie?Przecież jest miejsce wyznaczone.Tak będą tłumaczyć się rodzice.A inni będą krążyć gdzie na chwilę zatrzymać się by dziecko wysiadło.
Pod szkołą podstawową 12 codziennie ok. 7:40 parkuje Pani czarnym mercedesem E (4 drzwiowe) na piotrkowskich numerach. Codziennie w tym samym miejscu 3 metry od przejścia dla pieszych stojąc w połowie na chodniku. Blokuje chodnik i bardzo często zamiast wrócić do auta i odjechać to jeszcze plotkuje sobie z koleżaneczką. Nigdy nie zostawiła 1,5m na swobodne przejście ale może dlatego że chodnik w tym miejscu ma ok dwóch metrów szerokości. Kobieto apeluje o rozsądek!!!
Pani Tężni i panu Biedronce palą się już klawiatury... żal widzę zapanował, bo jesteście nieskuteczni. "Dużo gadać - mało robić i krytykować wszystkich" - to wasze motto.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!