Cotygodniowy różaniec już tak się mocno wpisał w piotrkowską rzeczywistość, że chyba nie ma potrzeby ciągłego informowania o nim.
na pewno świecki portal informacyjny czy tuba propagandowa biskupów??? Ocieracie się o "Niedzielę" lub "rycerza niepokalanej" O patriotyzmie???? Jestem patriotą i nie życzę sobie panoszenia się w mojej pięknej ojczyźnie urzędników watykańskich, którzy próbuj wmawiać ludziom co niby jest dobre a co nie. Wiedza o in vitro o aborcji???? Skąd, na jakiej podstawie, źródła, opracowania????? Przecież nie praktyka...66 spektakl uliczny, który niczego i nikogo nie zmienił, nie przyciągnął. Garstka ok 40 panów, którzy sa banalnie prosci do zmanipulowania przez jakiegoś plebanka...Może modlitwa o patriotyzm młodych ukraińskich panów, którzy maja w dudzie obronę swojej ojczyzny i jej losu. Tutaj maja sie jak paczki w maśle a do tego rząd pis-u podarował im "nietykalność"
obrzydliwy spektakl na pokaz jak miesiączki Kaczyńskiego...
A czy są wszystkie pozwolenia na wymagane na takie zgromadzenie powinna być też OCHRONA Jeśli nie to POWINNA SIE TU WYKAZAC POLICJA I RIZGONIC TOWARZYSWO !!! TYLO ZE POLICJA W PIOTRKOWIE TO TYLKO SZUKA ŻULI CO ZA SKLEPEM PIJA PIWKO NIC WIECEJ NIE ROBIAC!!!!!
Ja to się już nie dziwię tym spotkaniom, dziadki nie mają co robić zwyczajnie. Zastanówcie się, na potańcówkę za starzy, do kina pewnie nie chodzą, do kawiarni raczej też nie, na mecze jakiekolwiek pewnie też nie, to co im zostaje?
Trzymają się jakiejś idei i to im daje poczucie spełnienia... a że przy okazji się wpisał różaniec w element piotrkowskiego folkloru, cóż może jakiś przejezdny to zobaczy i przeniesie do swojego miasta...
Mogliby sobie krążyć wokół murów któregoś z kościołów. Wolą jednak zajmować innym miejsce na niezbyt szerokich chodnikach. Manifestacja egoizmu, potępienia godna.
Jacy piotrkowianie? Paru dewotów to nawet nie część promila tego miasta.
Proszę nie utożsamiać piotrkowian z tym kabaretem.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!