Niech prezydent wsiądzie w limuzynę z szoferem i pojedzie do Tomaszowa, Łodzi zobaczyć jak tam wygląda targ
Mamy w końcu informację o dochodach z poszczególnych targowisk . Okazuje się, że targowisko przy ul.Targowej przynosi największe dochody ze wszystkich targowisk.Wręcz UTRZYMUJE POZOSTAŁE TARGOWISKA.Pytam się czy miasto zamknie pozostałe rynki /po zamknięciu tego dochodowego/ponieważ nie będzie miasta stać na ich utrzymanie?Nie jest tajemnicą,że kasa miasta jest pusta.Mieszkamy w Piotrkowie ,mieście biednym,bez poważnych inwestycji,bez perspektyw.Czy trzeba zarżnąć dojną krowę,bo komuś nie podoba się krajobraz miasta?Przez tyle lat miasto było administratorem !Co zrobiło żeby ulepszyć funkcjonowanie rynku?Co zrobiło przez tyle lat aby poprawić komfort życia mieszkańców?Zaniedbało jednych i drugich.Wykorzystało mieszkańców osiedla by otworzyć sobie furtkę do pseudo reorganizacji,która równa się likwidacji?Ma pytanie:O CO TU CHODZI?
Ktoś wie dlaczego obecny prezydent namawia kupców do przeprowadzki na bazar Dmowskiego? Przecież to teren prywatny i automatycznie miasto straci opłaty targowe. To jaki to jest interes miasta a tym bardziej mieszkańców?
Byłem za nimi a teraz jestem przeciw!
Dlaczego blokowali przejście dla pieszych i przejazd kierowców???
Czy ja, jako kierowca, mam się wkurzać, bo oni protestują?
Powinni zablokować wejście i wyjście z Urzędu Miasta a nie przejście dla pieszych.
A panie z UM w oknach z kawą, śmieją się z tego wszystkiego...
Pozdrawiam wszystkich.
Zastanawiam się czy mieszkańcom ul. Poprzecznej nie przeszkadza hałas e sobotę i e niedzielę. Jakoś o nich nikt nie wspomina.
Ta decyzja prezydenta jest tak samo dobra jak poprzednia o nocnej prohibicji - sprzedaż wzrosła, a sklepy sprzedają w ciągu dnia alkohol osobom pod wpływem, i zapewne prezydent o tym nie wie albo wiedzieć nie chce ...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!