pewnie bali się odpowiedzialności karnej,wcale się nie dziwie.
Ale co się odwlecze to nie uciecze.
Rozumiem, że przed każdym pytaniem prokuratora na temat czy wręczyła pan/pani korzyść majątkową prokurator informował, że osoba wręczająca również podlega karze.
Zależy, w którym stadium negocjacji został wręczony. Co do piotrkowskiej prokuratury, mam za mały zestaw językowy, żeby się wypowiadać.
Każdy kto twierdzi, że Marian.B. przyjął od niego korzyść majątkową jeżeli miał na to twarde dowody, miał możliwość złożenia zgłoszenia tego faktu zanim został przesłuchany. Osoba która wręczyła korzyść majątkową w takiej sytuacji nie podlega odpowiedzialności karnej. Więc o chodzi?
Na każdego można wylać kubeł pomyj a podczas przesłuchania mówić, ja tylko słyszałem. Nie wieżę, że prokuratura miała dowody bo jeżeli były a śledztwo zostało umorzone każdy kto wie lepiej niż prokurator może napisać do prokuratora generalnego skargę o matactwo i zatajanie prawdy.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!