"znikoma szkodliwość społeczna" --gratuluję sędziemu orzekającemu interpretacji prawa. Otworzył sędzia furtkę innym " znikomym szkodliwościom społecznym".---- Prawo pełni kilka funkcji m.in. edukacyjną, panie sędzio.
Pytanie - jeżeli sąd apelacyjny przychyli się do wniosku prokuratury, czy sędzia który wydał wyrok poniesie odpowiedzialność ??????
Ty aby na pewno wiesz co i o czym chciałeś napisać ?
Oj tam oj tam, prezydenta Waldemara zamknęli na podstawie jakichś poszlak i po sprawie. A tych nie można ruszyć bo co? Święte krowy?
Chory umysłowo młody człowiek ukradł jakiś drobiazg w sklepie i poszedł do więzienia. Dyrektor zakładu karnego zapłacił za niego mandat 100 zł i zrobiło się wielkie zamieszanie. Dyrektora ZK chcą zwolnić(a może zwolnili tego nie wiem)a tu popełnili przestępstwo ca. 500.000 zł. i nie zostali ukarani. Czy w Piotrkowie trzeba ukraść jakieś ciastko za 2 zł albo za kilkadziesiąt milionów i dopiero pójdzie będzie kara?
Czyli 500.000 zł to mała szkodliwość czyny ?
Czyli nie ma SĄDÓW w PL !
To czemu za 2 zł wsadzają ludzi do więzienia ?
No cóż, jest niezadowolenie pewnej grupy, jest i apelacja prokuratury. Niepotrzebne przeciąganie sprawy.
Trzeba gwizdnąć batonika za złotówkę to wtedy będzie duża szkodliwość czynu.
Ciebie także to rozbawiło. Mnie też.
Patrzyłbym kto bronił i kto sądził. Czy tutaj nie ma koneksji. Ale mniejsza o to.
Dla mnie sprawa powinna już być zakończona czyli Panowie malwersanci siedzą w pierdlu i oddają kasę publiczną podatnikom z nawiązką.
Sędzie powinien dostać zakaz wykonywania zawodu.
Jak to jest ktoś skubnie cukierki ze sklepu i zarobi mandat, a tutaj jaśniepaństwo zrobiło 'dobrze' koledze i mała szkodliwość czynu - widać ten światek klechopolityczny tak ma, że po zrobieniu 'dobrze' nie ma torsji.
A pan dyrektor Osir-u chodzi i opowiada, że jest czysty jak łza i, że to prokurator się na niego uwziął i coś znalazł. A przecież to jego przyjaciel i pracodawca, pan Chojniak na niego doniósł do prokuratury.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!