Nasze państwo samo tworzy szarą strefę i do tego interesu wszyscy dokładamy by pseudo służby miały zajęcie . Po co windować podatki od alkoholu papierosów i paliwa były by małe nikomu by się nie opłacało w szarej strefie a tak dzięki pazernemu fiskusowi szara strefa ma się dobrze . To mi przypomina walkę USA z isis udają ,że walczą jednocześnie dostarczaja im broń i to samo robi nasz minister finansów. Zastanawia mnie tylko jedno tyle konfiskują celnicy a ich rodziny handlują tym towarem gdzie sie da to jest ciekawe zjawisko o którym nikt nie mówi
Może ktoś mi wytłumaczyć dlaczego wartość fajek 700 tys. ,a uszczuplenie budżetu z powodu niezaplaconego podatku 880 tys.
Milion fajek dzielimy na 20(tyle w paczce) daje 50000tys razy 15zł (średnia cena paki fajek z podatkiem i akcyza)= 750000zł.
A Polski budżet stracił 880 tys. może coś jest wliczone np. akcja policji lub służby celnej, albo pani Sidorko głupoty gada, a dziennikarze przepisują te bzdury.
Jeżeli się mylę proszę mnie poprawić
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!