Może ktoś mi wytłumaczyć dlaczego wartość fajek 700 tys. ,a uszczuplenie budżetu z powodu niezaplaconego podatku 880 tys.
Milion fajek dzielimy na 20(tyle w paczce) daje 50000tys razy 15zł (średnia cena paki fajek z podatkiem i akcyza)= 750000zł.
A Polski budżet stracił 880 tys. może coś jest wliczone np. akcja policji lub służby celnej, albo pani Sidorko głupoty gada, a dziennikarze przepisują te bzdury.
Jeżeli się mylę proszę mnie poprawić
Nasze państwo samo tworzy szarą strefę i do tego interesu wszyscy dokładamy by pseudo służby miały zajęcie . Po co windować podatki od alkoholu papierosów i paliwa były by małe nikomu by się nie opłacało w szarej strefie a tak dzięki pazernemu fiskusowi szara strefa ma się dobrze . To mi przypomina walkę USA z isis udają ,że walczą jednocześnie dostarczaja im broń i to samo robi nasz minister finansów. Zastanawia mnie tylko jedno tyle konfiskują celnicy a ich rodziny handlują tym towarem gdzie sie da to jest ciekawe zjawisko o którym nikt nie mówi
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!