metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
chiński fotograf chiński fotografranga17.09.2013 12:20

"PIOTRKOWIANIN-1" napisał(a):
Do luca jesteś jak ten wrzut na dupie

Wrzut?! Jeżeli chodziło ci o wrzód, to oznacza, że idiotyzm nie ma granic.

00

pokory ~pokory (Gość)17.09.2013 12:29

Ci co przegrali niech już nie "mącą" na tym forum.
Ci co wygrali niech się wezmą ostro do pracy, bo pracy jest dużo.
Natomiast nauczyciele ZNP maja prośbę do radnego Bronisława, żeby nigdy i nigdzie nas nie reprezentował.

00

Pkt ~Pkt (Gość)17.09.2013 12:37

"benedyktynka" napisał(a):
Jako mieszkanka tego miasta jestem urażona nazwaniem mnie hołotą i osób które nie wzięły udziału w referendum!

A może być motłoch albo ignoranci? Ja wziąłem udział w referendum nie dlatego że myślałem, że PIO robi coś dla nas z dobroci serca tylko dlatego, że mam dość tych nieudolnych rządów obecnego Prezydenta. Myśl czasem samodzielnie

00

Mała Małaranga17.09.2013 14:42

"mistrz" napisał(a):
Masz rację,reszta naszego społeczeństwa powinna ostro zaprotestować przeciwko obrażaniu nas; jesteśmy lekarzami,prawnikami, nauczycielami,przedsiębiorcami,urzędnikami,pracownikami fizycznymi itd.Nikt nie ma prawa nam ubliżać! bo komuś nie podoba się wynik referendum!

Tu nie chodzi o wynik referendum, jeśli tego nie rozumiesz, to tym bardziej pokazujesz, że obelgi kierowane w Twoją stronę są słuszne. Chodzi o to, że demokracja to taki ustrój, gdzie społeczeństwo ma prawo się wypowiedzieć, a nie biorąc udziału w referendum, to tak jakbyśmy tę wolność odrzucali. Nieważne jak będziesz głosować, ważne, żebyś poszedł/ poszła wyrazić swoją opinię poprzez postawienie krzyżyka.

00

kobra ~kobra (Gość)17.09.2013 14:53

jak patrze na pio to zaczynam popierać Chojniaka.

00

mistrz ~mistrz (Gość)17.09.2013 15:15

"Mala" napisał(a):
Tu nie chodzi o wynik referendum, jeśli tego nie rozumiesz, to tym bardziej pokazujesz, że obelgi kierowane w Twoją stronę są słuszne. Chodzi o to, że demokracja to taki ustrój, gdzie społeczeństwo ma prawo się wypowiedzieć, a nie biorąc udziału w referendum, to tak jakbyśmy tę wolność odrzucali. Nieważne jak będziesz głosować, ważne, żebyś poszedł/ poszła wyrazić swoją opinię poprzez postawienie krzyżyka.

No to się grubo mylisz Mała,każdy ma wybór,wyborem jest także niepójście na referendum,to nie wybory prezydenckie ani samorządowe.Jeżeli nie jesteś tolerancyjna wobec drugiego człowieka,który dokonał wyboru,to o jakiej demokracji mówimy? Nie będziemy walczyć z arogancją,po prostu ją zignorujemy.

00

Leo ~Leo (Gość)17.09.2013 15:19

"Pkt" napisał(a):
A może być motłoch albo ignoranci? Ja wziąłem udział w referendum nie dlatego że myślałem, że PIO robi coś dla nas z dobroci serca tylko dlatego, że mam dość tych nieudolnych rządów obecnego Prezydenta. Myśl czasem samodzielnie

A Ty jesteś zwyczajnie cha...em,ale może i dobrze,że tacy jak Ty w ten sposób się wypowiadają,niech nasze społeczeństwo widzi z kim ma do czynienia i utwierdzi się,że mieli rację nie idąc.

00

taki jeden ~taki jeden (Gość)17.09.2013 15:31

"Mala" napisał(a):
Chodzi o to, że demokracja to taki ustrój, gdzie społeczeństwo ma prawo się wypowiedzieć

Pshaw... Kto mi odebrał prawo do niewypowiadania się?
W każdej licytacji słówko "pas" jest elementem gry.

00

Doris ~Doris (Gość)17.09.2013 15:37

"Reco" napisał(a):
Twoja wypowiedź była bardzo emocjonalna i wulgarna, ale z ogólnym sensem zgadzam się.
Nie wiele osób zdaje sobie sprawę że jednak od ich decyzji zależy ich przyszłość. W ich kartach jest wybór między dobrym gospodarzem, a kimś kto będzie nierozsądnie wydawał ich własne podatki na prawo i lewo. To często jednak kombinatorzy, ludzie uczciwi nie hańbiący się przekrętami, kłamstwami oraz manipulowaniem opinii publicznej wygrywają. Tacy ludzie wiedzą jak zbudować pod sobą grupę która będzie szantażować, mamić oraz manipulować podwładnymi i opinią publiczną.
Dzisiaj przeciętny Piotrkowianin nie martwi się tym na co wydawane są jego podatki, bo przecież "to nie pochodzi wprost z jego portfela".
Przeciętny Piotrkowianin nie martwi się podatkami, bo sam musi martwić się o własną przyszłość, o swoją prace i rodzinę.
Może ludzie bardziej interesowali by się życiem miasta gdyby ich własna przyszłość była stabilna, być może władza potrafiłaby zapewnić to odpowiednimi uchwałami? A może jest to jednak komuś na rękę? Biednych łatwiej przekupić...
cytat

Widzę,że obaj z bistro jesteście przeświadczeni,że tylko Wy myślicie w tym mieście,a nie,przepraszam,jeszcze 3900 innych,bo tyle oficjalnie było za odwołaniem Prezydenta.Muszę Was zmartwić,ludzie myślą i widzą i oceniają!A to jest najważniejsze,do urn oprócz ludzi biednych nie poszli również ci wykształceni o ustabilizowanej sytuacji materialnej.Byłam w komisji i widziałam kto przychodził;młodzi ludzie mamieni przez PIO,że dostaną pracę i stara dziarska komuna.

00

sonia ~sonia (Gość)17.09.2013 15:38

"pokory" napisał(a):
~pokory (Gość)
3 godziny temu, 12:29
Ci co przegrali niech już nie "mącą" na tym forum.
Ci co wygrali niech się wezmą ostro do pracy, bo pracy jest dużo.
Natomiast nauczyciele ZNP maja prośbę do radnego Bronisława, żeby nigdy i nigdzie nas nie reprezentował.

Super komentarz,gratuluję mądrości!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat