Wyjechałem z Piotrkowa na zawsze kilka lat temu i jak do tej pory, to nie żałuję. Wczoraj trafiłem po raz pierwszy na Gazetę Trybunalską i zamieściłem komentarz. Kombatantem nie jestem, działaczem też nie byłem. Robiłem i robię swoje. Poglądy mam takie jakie mam.
Zaglądam czasem wirtualnie do rodzinnego miasta i tak trafiłem na Gazetę.
Mam wrażenie , że nic się nie zmienia. Gazeta skupia się głównie na tropieniu esbeków i komuchów, oraz wszystkiego co może mieć z tym związek. Czasem wystarczy jakiś podtekst.
Walką z prezydentem (wg. mnie kiepskim - w stylu Gierka) i radą miasta (marną i taką samą od lat). Gazeta tkwi w przeszłości i w zasadzie to podsyca konflikty i animozje. Nie próbuje budować społeczności przyszłego nowoczesnego miasta, które zna i rozumie przeszłość, ale idzie naprzód.
Opuszczając Piotrków zyskałem nową perspektywę. Nie jest dobrze.
Wiele z tych osób, będących bohaterami tekstów Gazety, znałem i zgodnie z prawami natury już długo tu nie pobędziemy. O czym wtedy będzie pisała Gazeta?
Ktoś wie jak skończyło się żebranie o pieniądze przez szanownego redaktora? Niestety moje 6 komentarzy na ten temat nie doczekało się publikacji, nie mówiąc o odpowiedzi, na stronie tej "poważnej" gazety. Może ktoś tutaj jest dobrze poinformowany i ma jakieś informacje na ten temat?
A czy ktoś wie, czy zapłacił już Obszarnemu i Tyczyńskiej z Dziennika Łódzkiego? Za wielokrotne pomówienie dziennikarzy "7 Dni", którego dopuścił się z powziętym z góry zamiarem, ma zapłacić 4,5 tys. zł grzywny, dwa razy po 5 tys. zł nawiązki, oddać koszty adwokata (2.040 zł), uiścić opłatę sądową (450 zł) i opublikować na swój koszt cały wyrok na jednej z trzech pierwszych stron "Dziennika Łódzkiego". Sumując, to wychodzi 16.990 złotych, ale bez kosztów opublikowania wyroku, a to przecież też będzie okrągła sumka. Czyli łącznie około 20 patyków.
No dobrze, a czy panu prezydentowi Chojniakowi zapłacił już te 20 tys. zł zadośćuczynienia, 5 tys. zł w ramach zwrotu kosztów procesu i czy przeprosił go? Jest przecież prawomocny wyrok w tej sprawie.
A ten nieśmiertelny wątek nadal "kwitnie", to już prawie półtora roku. Tak trzymać epiotrkow ;)
Pan prezydent, będąc takim prezydentem, jakim jest, to musi mieć baardzo grubą skórę ;)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!