Zainteresował temat: 324 razy.
Komentarze: 324
Odsłon: 18030
Dobrze że Mariusz jest bo byście nie mieli o kim pisać :)))
Cytat z rodzaju BEKA:
"Poszerzony materiał z Bąkowej Góry, ilustrowany bogatym zestawem zdjęć ukarze się dziś na stronach „Gazety Trybunalskiej”.
A kto ukarze autora takich bredni?!
Jestem przeszczęśliwa, bo kliknęłam w tej chwili "300" polubienie! Hurra!
282 plusy. 2 minusy. Przyrost o 40 plusów od poprzedniego notowania (242 plusy - 02.04.2018). Przyrost minusów: zero.
GT pisze: "Według mnie, to kwestia kultury osobistej i elementarnej uczciwości, a także świadomości wykonywanej pracy, ale jak napisałem na wstępie: prowincja demoralizuje, sprawia, że wielu ludzi parających się słowem pisanym idzie na skróty, a ich klawiatury mają najbardziej wytarte klawisze: ctrl, c i v, a zupełnie nie używane te z symbolem cudzysłowia."
=========================
1. Po "według mnie" - bezzasadnie postawiony przecinek.
2. "a także", "a ich klawiatury", "a zupełnie nie" - konstrukcje zdaniowe świadczące o ubogim zasobie warsztatu językowego.
3. "zupełnie nie używane" - błąd, winno być: nieużywane!
4. "te z symbolem cudzysłowia" - błąd katastrofalny, winno być: cudzysłowu! http://filolozka.brood.pl/cudzyslow-odmiana-wyrazu-2/
CZYTAMY: A może lekarz medycyny, radny Winiarski – gorący zwolennik ograniczenia czasu sprzedaży alkoholu w Piotrkowie – czynnie włączy się do rozwiązania problemu?
PYTAMY: A może być lekarz niemedycyny?
Tautologia? Pleonazm?
"Wizytacja biskupa ks. dr Marka Marczaka w piotrkowskiej farze".
I znowu błąd. W tym zdaniu kolejny błąd. No i co wreszcie z "wywiadem córką prezydenta" - dowiemy się o co tu chodzi?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!