metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Dionizy ~Dionizy (Gość)08.12.2008 23:23

Przypominamy główne założenia programu prezydenta Krzysztofa Chojniaka: 10 priorytetów dla Piotrkowa Trybunalskiego na lata 2007 - 2010
(...)
2. Budownictwo mieszkaniowe
(...)

00

Manum manus lavat. ~Manum manus lavat. (Gość)09.12.2008 08:03

"Co by tu jeszcze?
Słów kilka w sprawie grupy facetów
chcę tu wygłosić,
lecz zacząć muszę nie od konkretów,
a od przeprosin:
skruszon szalenie, o przebaczenie
pokornie proszę,
że trochę pieprzny jest felietonik,
który wygłoszę.
Lecz mam nadzieję, że choć się w słowie
tutaj nie pieszczę,
to wybaczycie mi to, panowie,
raz jeden jeszcze...
Otóż faceci wokół się snują,
co są już tacy,
że czego dotkną, zaraz popsują,
w domu czy w pracy,
gapią się w sufit, wodzą po gzymsie
wzrokiem niemiłym,
na niskich czołach maluje im się
straszny wysiłek !
Bo jedna myśl im chodzi po głowie,
którą tak streszczę:
Co by tu jeszcze spieprzyć panowie,
co by tu jeszcze ?
Czasem facetów, żeby mieć spokój,
ktoś tam przerzuci,
do jakieś sprawy, co jest na oko
nie do popsucia.
I już się prężą mózgów szeregi
i wzrok się pali,
i już widzimy, żeśmy kolegi
nie doceniali.
A oni myślą w ciszy domowej
lub w mózgów truście -
Co by tu jeszcze spieprzyć panowie,
co by tu jeszcz ?
Lecz choć im wszystko jak z płatka idzie,
sprawnie i krótko,
czasem faceci, gdy nikt nie widzi,
westchną cichutko,
bo mając tyle twórczych pomysłów,
tyle zdolności,
boją się, by im wkrótce nie przyszło
trwać w bezczynności.
A brak wciąż wróżki, która nam powie
w widzeniu wieszczym:
jak długo można pieprzyć, panowie
jak długo jeszcze ?
Pozwólcie, proszę, że do konkretów
przejdę na koniec:
okażmy serce dla tych facetów,
zewrzyjmy dłonie,
weźmy się w kupę, bo w tym tkwi sedno,
drodzy rodacy,
by się faceci czuli potrzebni
w domu i w pracy.
Niechaj ta myśl im wzrok rozpłomienia,
niech zatrą ręce,
że tyle jeszcze jest do spieprzenia !
A będzie więcej !"
Autor: Wojciech Młynarski

00

typek ~typek (Gość)10.12.2008 20:27

Gdzie jest Prezydent?.Od poniedziałku go nie ma,we wtorek wpadł na godzinę w środę również i do końca tygodnia już ma go nie być.Sekretarki nic mie wiedzą,ludzie poumawiani jak zwykle odchodzą z kwitkiem-nie daj Boże awansować chłopa bo rozłoży RZeczpospolitą.Arogancja władzy sięga zenitu.

00

Gonzo ~Gonzo (Gość)13.01.2009 18:08

"motyl" napisał(a):
Zaraz po objęciu stołka zaczął rozdawać posadki swoim znajomym i poplecznikom.

I tu się z Tobą zgodzę. Sam wiem o kilu w moim miejscu pracy. A jak śmiesznie wyglądał nabór. Tylko szkoda mi tych ludzi, którzy znoszą papiery, a nie wiedzą, że już stołeczek jest obsadzony. Pan prezydent jest wybrany z odnogi pis, która miała walczyć z poplecznictwem i nepotyzmem. Mam wrażenie, że tego jest teraz więcej, niż kiedyś.

00

Garfild ~Garfild (Gość)13.01.2009 18:14

"~lucek" napisał(a):
przekręty w konkursach na dyrektorów placówek oświatowych.

Dodam, że w wielu palcówkach konkursów wcale nie było, tylko zostali wybrani na kolejne kadencje ludzie, którzy w nieznany sposób byli z nim związani. Kidyś to ujrzy światło dzienne.

00

michał ~michał (Gość)13.01.2009 22:03

panie prezydencie nie wygra pan kolejnych wyborów samorządowych .

00

ANITA ~ANITA (Gość)14.01.2009 00:59

DROGI PANIE PREZYDENCIE ZWRACAM SIĘ DO PANA Z OGROMNĄ PROŚBĄ I PYTANIEM?JA W SPRAWIE BUDOWNICTWA MIESZKANIOWEGO!CZYTAŁAM WIELE RAZY PANA WYPOWIEDZI NA TEMAT MIESZKAŃ A WŁAŚCIWIE POWIEDZIAŁ PAN,ŻE 9 NA 10 INTERESANTÓW,KTÓRZY POJAWIAJĄ SIĘ U PANA PRZYCHODZĄ W SPRAWIE MIESZKAŃ CZYLI MIESZKANIA TO POWAŻNY PROBLEM DLA PIOTRKOWIAN.JESTEM MĘŻATKĄ Z MALUTKIM DZIECKIEM,JA JESTEM NA URLOPIE WYCHOWAWCZYM A MĄŻ PRACUJE ALE NIESTAĆ NAS NA ZAKUP SWOJEGO MIESZKANIA ZA CENY JAKIE OBECNIE WIDZIMY NA RYNKU NIERUCHOMOŚCI.OWSZEM BUDOWNICTWO MIESZKANIOWE W PIOTRKOWIE RUSZYŁO NP.(PLATINIUM PARK)ALE NIESTAC NAS MŁODYCH PIOTRKOWIAN NA ZAKUP TAKICH MIESZKAŃ.MAMY MNÓSTWO ZNAJOMYCH KTÓRZY SĄ W TAKIEJ SAMEJ SYTUACJI JAK MY,TUAJĄC SIĘ OD JEDNYCH RODZICÓW DO DRUGICH,LUB PO WYNAJMOWANYCH(WYNAJMOWALISMY MIESZKANIA DWUKROTNIE,ALE RAZ PANI NAM WYMÓWIŁA NAJM PONIEWAŻ SPRZEDAŁA MIESZKANIE,A ZA DRUGIM RAZEM PAN CO MIESIĄC PODNOSIŁ NAM ZA WYNAJEM)DO CZEGO ZMIERZAM DROGI PANIE PREZYDENCIE W PIOTRKOWIE STOI TYLE BUDYNKÓW KTÓRE STOJĄ PUSTE I STRASZĄ,A BYŁYBY W NICH NAPRAWDĘ PIĘKNE MIESZKANIA,TO ZAMIAST MURKA ZA 1 MLN BYŁO BY Z 20 MIESZKAN.I NAPEWNO BUDYNEK ZAROBIŁ BY NA SIEBIE A NIE STAŁ BY PUSTY!PROSZĘ O ODPOWIEDZ PANIE PREZYDENCIE NIECH PAN NAM POMOŻE!POZDRAWIAM ANITKA

00

michał ~michał (Gość)13.01.2009 22:31

Pozwólcie, proszę, że do konkretów
przejdę na koniec:
okażmy serce dla tych facetów,
zewrzyjmy dłonie,
weźmy się w kupę, bo w tym tkwi sedno,
drodzy rodacy,
by się faceci czuli potrzebni
w domu i w pracy.
Niechaj ta myśl im wzrok rozpłomienia,
niech zatrą ręce,
że tyle jeszcze jest do rozwalenia* !
A będzie więcej !"

Moderator: * zmieniono. Prosimy nie używać wulgaryzmów

00

xx ~xx (Gość)14.01.2009 06:53

droga pani anitko może pokazała by nam pani jakie to budynki stoją puste. ale tak konkretnie z podaniem adresu. strasznie ciężko się panią czyta. proszę na przyszłość nie używać samych tylko wielkich liter. ja na znak protestu nie użyłem żadnej wielkiej litery pomimo to, że mam podobne zdanie co pani.

00

klet ~klet (Gość)14.01.2009 07:26

Jeżeli jakieś budynek stoi w dobrym miejscu miasta to za żadne skarby go nie wyremontują i oddadzą ludziom. Powód lepiej taki budynek rozebrać, a placyk opchnąć pod jakiś mini markecik lub mini centrum handlowo-usługowe. To są kokosy, a Ci co szukają mieszkań niestety są skazani na bezczynność i olewacto władzy.
Jednak życzę wszystkim szukającym mieszkań powodzenia i wszystkiego dobrego oby w końcu coś się z tym budownictwem zmieniło.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat