metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)28.08.2019 13:14

Przestańcie komentować wszystko co w chwili obecnej jest na drugim planie.
Martwmy się o Szpital i dobro pacjentów w naszym mieście To w tej chwili jest Priorytetem. Liczę na pozytywne rozwiązanie problemu.

33

gość ~gość (Gość)28.08.2019 17:06

Co to za interna prawie wszyscy chodzacy na Rakowskiej przyjmuja wszystkich pacjentow bez roznicowania nawet tych ktorzy sa w stanie zagrozenia zycia jest oiom kardiologia wszystko pod reka a Rosevelt nie ma nic

40

obywatel PT ~obywatel PT (Gość)28.08.2019 18:09

Fakt 1 : w Piotrkowie jest potrzebny oddział chorób wewnętrznych, wieloletnie doświadczenia pokazały że jeden oddział nie jest w stanie zaspokoić potrzebnej ilości hospitalizacji. Są wtedy kolejki, pacjenci na korytarzu, odsyłanie ciężko chorych do domu.
Fakt 2. Koszty leczenia nawet w podstawowym zakresie rosną ( ceny leków, pensji, prądu itp.)
Fakt 3. Pieniądze przekazywane przez NFZ na leczenie są zbyt małe by prowadzić oddział .
CO MOŻNA ZROBIĆ???
albo: zamknąć oddział i mieć nadzieje że szpital zbilansuje sie z jednym tylko oddziałem pediatreycznym.( koszty stałe podobne) a pacjenci internistyczni bądą upychani w SOR lub na korytarzu na internie Szp, Kopernika na Rakowskiej.
albo: zostawić ten oddział na Roosevelta i jego koszty ma pokrywać NFZ tak jak powinien ,a nie jak dotąd obarczać kosztami samorząd
Decyzje podejmie dyrektor NFZ z Łodzi. On nie będzie leżał na korytarzu .... więc decyzja już pewnie podjęta. Można zaoszczędzić na mieszkańcach Piotrkowa, tylko co oni na to.

30

eskulap ~eskulap (Gość)28.08.2019 20:42

Dziś obrady Rady Społecznej szpitala PCMD, usłużni starostwu głosowali jednogłośnie za likwidacją.Kłamstwo i obłuda PSL. Mogą wystartować do lepszego przetargu na położnictwo, a oddają wszystko na Rakowską.

50

gość ~gość (Gość)28.08.2019 21:07

Najpierw rezygnuje z umowy, a teraz personel do NFZ pisze. To są żarty. Lepiej niech do prokuratury i CBA napiszą. Układy i kolesiostwo.

120

gość ~gość (Gość)28.08.2019 21:10

Walczcie o pacjentów

20

gość ~gość (Gość)29.08.2019 10:13

dlaczego p. dyr. nie zrezygnuje z pełnionej funkcji?? troszkę samokrytyki moze by sie przydalo?? ale patrzac na dyr. rakowskiej to chyba taki obowiazuje teraz schemat zarzadzania....

71

gość ~gość (Gość)28.08.2019 18:49

Witam Państwa,nazywam się Eliza Bartkowska i jestem dyrektorem szpitala Powiatowego. W związku z kilkoma komentarzami pomawiającymi moją osobę i zniesławiającymi, informuję tych z Państwa, którzy dokonują wpisów związanych z użytkowaniem przeze mnie samochodu służbowego do celów przewożenia dzieci, iż wystąpiłam do administratora strony epiotkow z prośbą o zabezpieczenie pomawiajacych wpisów i zamierzam wyciągnąć z tego tytułu konsekwencje prawne w stosunku do autorów tychże wpisów. Jest to ewidentne naruszenie art. 212 kodeksu karnego. Z poważaniem Eliza Bartkowska.

18

mieszkaniec powiatu ~mieszkaniec powiatu (Gość)29.08.2019 15:42

Wypowiedz godna kucharki a nie dyrektorki!!!

60

gość ~gość (Gość)29.08.2019 16:46

Jeśli ktoś z Państwa ma odwagę pisać obraźliwe komentarze, niech ma odwagę się pod nimi podpisać. BRAWO PANI DYREKTOR! TRZYMAM ZA PANIĄ KCIUKI:)

06

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat