Może się czepiam szczegółów... ale nie powinno być "Pożar turbiny wiatrowej?" Elektrownia wiatrowa to cały system naziemny i podziemny, a tu palił się tylko wiatrak... czyli turbina...
Jednego niemieckiego złomu mniej to buble które u siebie remontują i nam wciskają. Nie tylko ta turbina się skopciła a to śmigła się urywają lub cały wiatrak się przewraca gdy zbyt mokre podłoże
Za jakiś czas wszystkie będą płonąć biznes z tego żaden a kredyt trzeba spłacać.
Wygląda mi to na wspólne działanie Don Kichota i Dziewczynki z Zapałkami. ;)
Pożar wywołał wiatr który najprawdopodobniej przegrzał silnik elektrowni wiem ponieważ sam widziałem początek i koniac pożaru teraz jest bez śmigł, a do wszystkich niedorozwojów którzy cieszą się że ten wiatrak się spalił tylko dlatego że jest niemiecki to chciałbym wam przypomnieć że dzięki niemu i innym takich elektowni powietrze nie jest tak zanieczyszczone, no chyba że wolicie wdychać zanieczyszczone powietrze
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!