juz takiego ładnego zadaszenia jak było nie zrobią...nie wiem jaki był sens burzenia tego ktore było...dwa moge sie zalozyc ze ta kostka za maks trzy lata bedzie wkoleinach a trelinka ktora była lezałaby kolejne 100lat...ale co ja tam wiem ;-)
Ciekawe kiedy ktoś się weźmie za budynek po pogotowiu,taka rudera w centrum miasta
Dworzec powinien być zadaszony całkowicie jak np. w Poznaniu. Ze zdjęcia planowego wygląda że zadaszenie przystanków będzie bardzo wąskie co przy wietrznej pogodzie sprawi że cały deszcz będzie leciał po ludziach.
To bardzo słuszna koncepcja, iście PRL-owski sposób myślenia. Najpierw ułożyć kostkę, płyty, chodniki, dopasować idealnie krawężniki, żeby teraz ekipy budowalne mogły wjechać ciężkim sprzętem na te odnowione nawierzchnie i rozjechać je porządnie podczas remontu budynku starego dworca PKS. I to wszystko z naszych podatków. Ale przecież zarzutu niegospodarności postawić nie można. Kary za brak mózgu jeszcze nie ma.
Wszystko ładnie, szkoda tylko, że zostanie zdewastowane przez patologię. Ściany za jakiś czas będą pomazane, chodniki zas..ane, a cała infrastuktura jak i zieleń poniszczona.
Niestety tak dbamy o wygląd naszego miasta. Jest biedne, ale mogłoby być chociaż czyste.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!